Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PAV 40 - může se zapřáhnout za Simsona S51

Přívěs - návěs - příslušenství
- přívěs - vozidlo, které je schopné samostatného pohybu, tedy min. dvouosé a min. 3kolové
- návěs - vozidlo schopné pohybu pouze ve spojení s tažným vozidlem - tedy i jednoosý vozík za osobák, dokonce se v kovozávodech vyráběl jednokolový PAV za osobáky (nejspíš ve stádiu prototypů), který se připojil speciálním dvoubodovým spojovacím zařízením a rovněž nesl SPZ vozidla. Byl tedy zapsán do TP, jako přípojné vozidlo.
- příslušenství - homologované zařízení, schválené k namontování na vozidlo. Toto zařízení nemá charakter vozidla, ale pouze volitelného příslušenství k němu, proto nepodléhá zápisu do TP tažného vozidla, ani samostatné registraci.

Návěs i přívěs jsou vozidlem, proto podléhají takovému schvalování technické způsobilosti k provozu a pokud nejsou registrovány, jako samostatné vozidlo, použitelné k různým tažným vozidlům, ale pouze ke konkrétnímu vozidlu, jsou tak zapsány i v TP, jako schválené a volitelné přípojné vozidlo. Pokud Vám na registračním místě někdo tvrdí jiný názor, nechte si to vyjádřit písemně (podat žádost o stanovisko k ... - musí se vyjádřit v termínu do 30ti dnů), abyste mohli operovat, pokud Vás obviní POLICIE z provozování vozidla podléhajícímu registraci, bez jejího předložení.
A s těmi kufry - mně odmítli provést přepis na moji osobu, když jsem měl na motorce od předchozího majitele namontovanou úpravu pro výcvik řidičů, schváleného typu a před převodem provozované a zapsané v TP i ORV - STK vpřádku... :-(

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny