Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem povolení střešní okno

chtel bych se zeptat, zda musim mit povoleni na instalaci stresniho okna v radovce. Pred mesicem jsme menili dve puvodni stara stresni okna a ted bychom chteli udelat na druhe strane do zahrady nove okno, rekonstruujeme podkrovi, tak je vsechno sundane az na tasky, okno se usadi mezi krokve , nebude tedy zasahovat do nosne konstrukce. Dekuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den, dělali jsme přesně totéž co vy minulý rok v tuto dobu. Bohužel nezáleží jen na konkrétním…
Magru 06.05.2013 20:27
Magru
Bohužel nezáleží jen na konkrétním úřadě, ale i na konkrétním pracovníkovi. No tak to je samozřejm… poslední
Fortys 06.05.2013 23:01
Fortys

Dobrý den,
dělali jsme přesně totéž co vy minulý rok v tuto dobu. Bohužel nezáleží jen na konkrétním úřadě, ale i na konkrétním pracovníkovi. Na tomtéž stavebním úřadě nám dva pracovníci řekli každý úplně něco jiného. Podle jednoho to musí být povoleno, podle druhého ne. Můžete si vybrat! My jsme radši všechny povolení vyběhali, aby byl klid. Navíc máme souseda pěkného v.la, takže jsme to nechtěli riskovat, i když okno nesměřuje k němu. Myslím, že záleží nejvíc na Vás, jestli to chcete risknout, ale já bych to osobně nedělala. Myslím, že za ty problémy pak to nestojí.

Bohužel nezáleží jen na konkrétním úřadě, ale i na konkrétním pracovníkovi.

No tak to je samozřejmě špatně! Úřad by měl v podobných případech rozhodovat stejně. Pokud jednou řeknou, že střešní okno za změnu vzhledu nepovažují, tak by se toho měli držet bez ohledu na to kdo nebo kde se to střešní okno umisťuje viz. §2 odst. 4) správního řádu "Správní orgán dbá, aby přijaté řešení bylo v souladu s veřejným zájmem a aby odpovídalo okolnostem daného případu, jakož i na to, aby při rozhodování skutkově shodných nebo podobných případů nevznikaly nedůvodné rozdíly." A vůbec bych nechtěl být v kůži toho vedoucího odboru, kdy bude vysvětlovat proč u Nováka to za změnu vzhledu nepovažoval a u Kopáčka chtěl na to ohlášení. Navíc takový úřad si v důsledku takového chování přidělává zbytečně práci, protože každý stavebník bude zcela logicky chtít písemné vyjádření stavebního úřadu zda ta konkrétní stavební činnost vyžaduje nebo nevyžaduje nějaké povolení či opatření stavebního úřadu což ve výsledku znamená stovky vyjádření navíc. Jinak s Vámi v podstatě souhlasím. Těch pár minut na stavebním úřadě Vás nezabije a máte jistotu. Jen podotýkám, že ze sousedem můžete klidně vycházet a pak mu jednou začnete sekat v osm hodin před okny když je zrovna po flámu nebo se nepohodnou malželky u kadeřníka a už se píše udání.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru