Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jakou autobaterii?

Zdravím vás.
Pravděpodobně mi odešla autobaterie (ještě uvidím co udělá po nabití na nabíječce), tak bych potřeboval poradit, jakou baterii pořídit, resp. kterým značkám se mám vyhnout. Auto je Opel Vectra B 1,6 16v r.v. 1997.

Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
A auto je na parádu nebo na ježdění?? Pokud je na ježdění, tak musí především nastartovat. To, že ne…
pepan60 14.04.2013 10:22
pepan60
Jenom informace pro pitomce výše - už nejměně 15 let se auta nesmějí roztahovat - důvodů je ví. Bla…
Uroboros 14.04.2013 11:33
Uroboros
starej Super 25 funguje i bez baterky Pravdu díš. Stačily zapálené noviny před sání.;-) poslední
Henessy 14.04.2013 12:03
Henessy

A auto je na parádu nebo na ježdění?? Pokud je na ježdění, tak musí především nastartovat. To, že netopí, nesvítí atd. a nedejbože nehraje rádio je bezpředmětné.
Jenom informace pro pitomce výše - už nejměně 15 let se auta nesmějí roztahovat - důvodů je ví. Nehledě na to, že i feldu MPI (a ostatní vstřikování asi taky) s vybitou baterkou neroztáhnete - počítač musí mít napětí jinak nefunguje. Traktor stačí pustit z kopce.
Používám Akuma, Varta, Exide - za posledních 15 let asi 8 ks a když reklamovat, tak po šesti letech :-). Baterky s hypermarketů přežijou lehce záruku. V Autoke... a podobných akumulátory kupujou id...
Zajdu si do speciálky - Praha 4 - Jaromírova. Naposledy na podzim aku do Jeepa 4 litry - Exide Premium 77Ah, 760A proudu - 2070,- s DPH.
Do motoru 1,6 asi stačí
http://www.battery.cz/autobaterie-varta-silver-dyn amic-52ah-12v-c6.html

Jenom informace pro pitomce výše - už nejměně 15 let se auta nesmějí roztahovat - důvodů je ví.

Bla bla, když není člověk idiot, tak je to bez problému. Pokud auto chytne hned, katalizátoru nic nehrozí. Tj. roztlačení, roztahování je na pytel, tam už by se fakt do katíku něco dostat mohlo. Druhá věc jsou rozvody, pokud to uděláš na 2-3 a pustíš spojku jemně je to OK. Když to udělá blb, co tam strčí za 1 a pustí spojku na tvrdo, tak je v řiti, řemen tyhle rázy mnohdy nevydrž, přeskočí a je průser.

Nehledě na to, že i feldu MPI (a ostatní vstřikování asi taky) s vybitou baterkou neroztáhnete - počítač musí mít napětí jinak nefunguje.

A zase bla bla, máš to vyzkoušené? Jde to úplně v pohodě. Nepovede se ti to až ve chvíli, kdy budeš mít na baterce mrtvej jeden článek.

Traktor stačí pustit z kopce.

Ani náhodou, dnešní traktor má v sobě víc elektroniky než běžná auta. S vybitou a opravdu jen vybitou baterkou je mrtvej. Starej zetor ano, dokonce starej Super 25 funguje i bez baterky :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru