Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Drazice OKCE 125 -bouchnul

Ahoj, dnes se mi stala nemila vec, z niceho nic mi bouchnul bojler od Drazic, je zhruba cca 10let stary a roztrhl se mi plast v horni casti bojleru, jak je nalisovane to vrchni viko, tak v tom spoji se otevrel a pokroutil. Tudy take vytekla voda.

Zajimalo by me jestli se vam to nekomu neco podobneho nestalo, jelikoz vazne nechapu co muze byt pricinou. Fungoval bez problemu. Pojistny ventil funguje tak jak ma. Neni mozne ze by prestal fungovat termostat a bojler se proste prehral a pretlakoval a ventil ten tlak nestihal odvadet? Jinak vazne nevim, bojler sem rozdelal, uvnitr byl nanos ale priruba v poradku, spirala take. Koupim novy ale uz se toho bojim :-(

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Kazdopadne doporucuji s pojistnym ventilem nejak moc netestovat a neopravovat.Nevyplaci se obcasna z…
AMG 11.04.2013 09:39
AMG
1- S tím názorem "...nějak moc netestovat pojišťovák..." bych polemizoval: Každý mechanický díl se m…
mirektatra 11.04.2013 10:10
mirektatra
"vyslechl na školení od soudního znalce z oboru tlakových nádob" ty uz musis byt preskoleny 70002-t…
.ms 11.04.2013 16:51
.ms
:-D No jsemť již pamětníkem, skoro 40let elektrikařím a asi 20 let jsem opravoval všeliké domácí spo… poslední
mirektatra 15.04.2013 09:05
mirektatra

Kazdopadne doporucuji s pojistnym ventilem nejak moc netestovat a neopravovat.Nevyplaci se obcasna zkouska jestli funguje ! Mel by lehounce odkapnout obcas a lepsi je mit nejakou nadobku nez rovnou do odpadu , alespon je videt ze funguje. To je sice neesteticke ale je to tak. Lepsi je obcas vymenit cely pojistny vntil a je OHROMNE STESTI ZE NEBOUCHL V PLNE PARADE. Kazdopadne Drazice jsou dobry bojler alias ohrivac vody a jsou na trhu napr. italske a ty bych nikdy moc nedoporucova. Jo termostat muze samozrejme prestat fungovat a v tom pripade by mnel fungovat prave pojistny ventil a pak by to melo vyhodit jeste tepelna pojistka. rozhodne bych se do ceskoslovenskych bojleru nebal !

1- S tím názorem "...nějak moc netestovat pojišťovák..." bych polemizoval: Každý mechanický díl se může mechanicky opotřebovat, nebo poškodit egresivitou prostředí, proto občasné "prostříknutí" nadzvednutím pružiny a prověřením kuželky, bych nebral jen jako doporučení výrobce, ale jako součást údržby, stejně jako odkalování bojleru a výměnu anodové tyče. Pokud po takové zkoušce pojišťovák prokapává, je to známka jeho opotřebení, nebo nečistot v rozvodech a je to třeba řešit. Nezkoušet a neřešit, to je zaděláno na problém. NEOPRAVOVAT - to je snad jasné(!).
2- tepelná pojistka - Proto není automaticky vratná, ale pouze odbornou obsluhou, aby si uživatel uvědomil, že je porouchaný termostat. Vyděl jsem také "odborná řešení", kdy byla nahrazena druhým termostatem. Nejen že se nedoví, že ten první je vadný (protože pouze teče o něco teplejčí voda), ale termostat nesplňuje i další bezpečnostní požadavky, jako SPOLEHLIVÉ odpojení kontaktů, přerušení obou pracovních vodičů k tělesu, samostatný a nezávislý systém měření teploty ... A opět - NEOPRAVOVAT, pouze po zjištění, PROČ VYPADLA (?) "nahodit".
3- Výše jsem stručně popsal, co jsem vyslechl na školení od soudního znalce z oboru tlakových nádob. Ukazoval i fotky a bylo zřejmé, kdy se bojler roztrhne přetlakem kapaliny a kdy přetlakem plynů.
4 - Souhlasím bez výhrad, pokud řadíte bojlery DRAŽICE k nejkvalitnějším (a to je neprodávám :-) ). Když uvážím, kolik bojlerů je provozováno a kolik se jich roztrhne, je pravděpodobnost této poruchy podobná, jako pád letadla na Vaši zahrádku...

"vyslechl na školení od soudního znalce z oboru tlakových nádob"

ty uz musis byt preskoleny 70002-trouba

"Ze školení techniků proopravy sporáků vím,že neexistuje metodika měření teploty v pečící troubě u zákazníka, v laboratorních podmínkách zkušebny to řeší každý výrobce vnitřním předpisem"

:-D No jsemť již pamětníkem, skoro 40let elektrikařím a asi 20 let jsem opravoval všeliké domácí spotřebičstvo a tedy jsem absolvoval i potřebná školení výrobců několika značek i druhů spotřebičů. (Třeba i 2 školení jen na bojlery od různých výrobců v jednom roce.) V té době se spotřebiče opravovaly a tak bylo nutné mít dobře vyškolený servis. Přednášeli nám opravdoví odborníci - třeba na zk.§8 vyhl.50/78 nám přednášeli odborní lékaři i tvůrci norem, ne pouze revizák z místního JZD. Tak jsem se třeba dozvěděl, jak vznikaly staré ČSN za dob vzniku ESČ a proč byla změna v ČSN 33-2000-4-41. Na dnešních školeních (od 1.1. jsem jich absolvoval asi 15) není třeba jít do hloubky věci, proto školí celou problematiku často jeden "univerzál", o jehož tak široké erudici lze s úspěchem polemizovat. Porovnejte to s úrovní (i odborného) školství a jistě mi dáte za pravdu. Šetří se zkrátka všude :.(, ale pokud se o obor zajímáte, dozvíte se. Jenom už to není od Zadara :))

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru