Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Drazice OKCE 125 -bouchnul

1- S tím názorem "...nějak moc netestovat pojišťovák..." bych polemizoval: Každý mechanický díl se může mechanicky opotřebovat, nebo poškodit egresivitou prostředí, proto občasné "prostříknutí" nadzvednutím pružiny a prověřením kuželky, bych nebral jen jako doporučení výrobce, ale jako součást údržby, stejně jako odkalování bojleru a výměnu anodové tyče. Pokud po takové zkoušce pojišťovák prokapává, je to známka jeho opotřebení, nebo nečistot v rozvodech a je to třeba řešit. Nezkoušet a neřešit, to je zaděláno na problém. NEOPRAVOVAT - to je snad jasné(!).
2- tepelná pojistka - Proto není automaticky vratná, ale pouze odbornou obsluhou, aby si uživatel uvědomil, že je porouchaný termostat. Vyděl jsem také "odborná řešení", kdy byla nahrazena druhým termostatem. Nejen že se nedoví, že ten první je vadný (protože pouze teče o něco teplejčí voda), ale termostat nesplňuje i další bezpečnostní požadavky, jako SPOLEHLIVÉ odpojení kontaktů, přerušení obou pracovních vodičů k tělesu, samostatný a nezávislý systém měření teploty ... A opět - NEOPRAVOVAT, pouze po zjištění, PROČ VYPADLA (?) "nahodit".
3- Výše jsem stručně popsal, co jsem vyslechl na školení od soudního znalce z oboru tlakových nádob. Ukazoval i fotky a bylo zřejmé, kdy se bojler roztrhne přetlakem kapaliny a kdy přetlakem plynů.
4 - Souhlasím bez výhrad, pokud řadíte bojlery DRAŽICE k nejkvalitnějším (a to je neprodávám :-) ). Když uvážím, kolik bojlerů je provozováno a kolik se jich roztrhne, je pravděpodobnost této poruchy podobná, jako pád letadla na Vaši zahrádku...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny