Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Autohifi v domácnosti ?

Nazdar. Chtěl bych se zeptat hlavně kvůli zdroji. PLánuji hudební aparaturu v domácnosti složenou z autohifi komponent. Jde mi o to, čím ji napájet ? Počítám s maximálním výkonem sestavy do 2000W. Jen nevím, zda sehnat jen transformátor 230-12V, usměrnit a poté napojit třeba kapacitátory ? Nebo to dokonce zapojit na baterie a transformátorem jen nahradit alternátor ? Děkuji za všechny nápady. PS: nějak se mi nedařilo něco podobného vygooglovat... Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Už si to představuju. Jen trochu solidní bedny (teda taky aby ten výkon zvládly) a výkon 2kW:-) Vybu…
Zerozero 05.04.2013 00:30
Zerozero
Ono to bylo puvodně myšleno i na společenské akce typu "zabijačky" kde se sešlo třeba 100 lidí, a pr…
Kubajsak 05.04.2013 01:06
Kubajsak
2kW výkonu by ti to prase na zabíjačce samo stáhlo z kůže. Pokud si pustíš v normální místnosti řekn… nový
martas38 05.04.2013 01:15
martas38
Hudební aparatura do auta se používá v autě kvůli napájení 12V. Doma se to nepoužívá právě kvůli tom… poslední
Prasak 05.04.2013 01:38
Prasak

Už si to představuju. Jen trochu solidní bedny (teda taky aby ten výkon zvládly) a výkon 2kW:-) Vybuzeno v bytě.
Hudby chtivý posluchač poletuje v místnosti v rytmu basů jak pinpongový míček.:-D
Já mám doma zesilovač 2x 20W sin. Bedny žádná sláva. A když jsem zkusil vybudit po hranici zkreslení, tedy na plný výkon, tak mi vyskakovaly hrnky ze skříně. Vydržel jsem to asi tři minuty a ubral.
Jo možná je uvažováno s výkonem PMPO, jak se často uvádí u elektroniky z tržnice. Kazetový dvojče mívalo běžně při napájení z baterie výkon 200W, velkými písmeny na předním panelu.
Když se na to někdo ptal, co je to PMPO, tak jsem říkal Pro Mimořádně Pitomé Občany :-D

2kW výkonu by ti to prase na zabíjačce samo stáhlo z kůže. Pokud si pustíš v normální místnosti řekněme 4x5 metrů 2x50W sinusového výkonu, tak ti budou drnčet okna, poskakovat hrnky a moc dlouho v té místnosti nevydržíš. Na auto hifi bych se úplně vyflákl a řešil to normálním stereozesilovačem a bednama. Bude to jednodušší a efektivnější.

Hudební aparatura do auta se používá v autě kvůli napájení 12V. Doma se to nepoužívá právě kvůli tomu pitomýmu napájení, protože na to potřebuješ patřičnej zdroj, schopnej dodat příšerný proudy. V autě to kompenzuje akumulátor.
Takže do domácnosti je lepší normální zesilovač a reprobedny. Za pár litrů seženeš v obchodě AV reciver s výstupem 5x 70W a bude ti to vysklívat okna. Já mám doma takovej reciver zapojenej jen na stereo a ještě nikdy jsem to nedal na plnej výkon, resp. tak, aby bylo slyšet zkreslení od přebuzení, v místnosti se nedalo vydržet.
Řešení s domácím zesilovačem je tedy levnější, než zdroj pro autohifi. Přece jen, vysokoproudový součástky jsou dost drahý.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru