Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Autohifi v domácnosti ?

Nazdar. Chtěl bych se zeptat hlavně kvůli zdroji. PLánuji hudební aparaturu v domácnosti složenou z autohifi komponent. Jde mi o to, čím ji napájet ? Počítám s maximálním výkonem sestavy do 2000W. Jen nevím, zda sehnat jen transformátor 230-12V, usměrnit a poté napojit třeba kapacitátory ? Nebo to dokonce zapojit na baterie a transformátorem jen nahradit alternátor ? Děkuji za všechny nápady. PS: nějak se mi nedařilo něco podobného vygooglovat... Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Hudební aparatura do auta se používá v autě kvůli napájení 12V. Doma se to nepoužívá právě kvůli tom… poslední
Prasak 05.04.2013 01:38
Prasak

Hudební aparatura do auta se používá v autě kvůli napájení 12V. Doma se to nepoužívá právě kvůli tomu pitomýmu napájení, protože na to potřebuješ patřičnej zdroj, schopnej dodat příšerný proudy. V autě to kompenzuje akumulátor.
Takže do domácnosti je lepší normální zesilovač a reprobedny. Za pár litrů seženeš v obchodě AV reciver s výstupem 5x 70W a bude ti to vysklívat okna. Já mám doma takovej reciver zapojenej jen na stereo a ještě nikdy jsem to nedal na plnej výkon, resp. tak, aby bylo slyšet zkreslení od přebuzení, v místnosti se nedalo vydržet.
Řešení s domácím zesilovačem je tedy levnější, než zdroj pro autohifi. Přece jen, vysokoproudový součástky jsou dost drahý.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru