Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno projektová dokumentace na úpravu tvaru střechy

Dobrý den,

chtěl bych provést úpravu střechy (změna sklonu - na obrázku červenou barvou požadovaný stav) a na stavebním úřadě jsem se dozvěděl, že potřebuji projektovou dokumentaci na tuto úpravu.
Může mi někdo napsat, na kolik taková dokumentace přibližně vyjde? Nechci nějakou přesnou částku, jen zda je to otázka tisíců nebo desetitisíců?

Mockrát děkuji za odpověď,
s pozdravem Bartoníček.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý večer, tak dokumentaci mám zpracovanou, v týdnu ji jdu odevzdat na stavební úřad. Stálo mě to…
barta 31.03.2013 20:59
barta
Cena je podle mě odpovídající. Pokud ji tedy na SÚ shledají bezvadnou. Požádejte příslušného refrent…
Fortys 31.03.2013 23:14
Fortys
Děkuji za cenné rady. Referenta požádám o zkouknutí dokumentace, to je dobrý nápad. Žádné formuláře…
barta 01.04.2013 09:46
barta
tzn. že budu muset ještě něco vyplňovat na úřadě? To zcela určitě. Formulář na ohlášení pokud se je…
Fortys 01.04.2013 21:40
Fortys
Dobrý večer, tak dokumentaci jsem odevzdal na stavebním úřadě. Formulář na ohlášení mi pomohl vyplni…
barta 04.04.2013 21:58
barta
S tím poplatkem bych se ještě neradoval. Pokud stavební úřad vytváří dokumenty v nějakém speciálním…
Fortys 05.04.2013 00:44
Fortys
Dobrý večer, tak už mám doma souhlas se stavebními úpravami. Nakonec si na stavebním úřadě řekli o s… poslední
barta 18.04.2013 21:53
barta

Cena je podle mě odpovídající. Pokud ji tedy na SÚ shledají bezvadnou. Požádejte příslušného refrenta,který bude žádost vyřizovat,ať si dokumentaci prohlédne jestli je úplná a bez zjevných nedostatků než ji odnesete spolu se žádostí na podatelnu. Můžete tím předejít průtahům. Pokud jste při první návštěvě obdržel formulář k ohlášení/stavebnímu povolení pak jej ani nevyplňujte. Novela nepostihla jen stavební zákon ale opožděně i jeho prováděcí vyhlášky a tedy vyšly nové sady formulářů pro agendu stavebních úřadů.

Ať se dílo daří.

Děkuji za cenné rady. Referenta požádám o zkouknutí dokumentace, to je dobrý nápad. Žádné formuláře k vyplnění jsem nedostal, tzn. že budu muset ještě něco vyplňovat na úřadě? Já jen kolik času si na to mám vyhradit (vyřizovat to budu během mé pracovní doby, tak aby to nebylo na půl dne :-) )

tzn. že budu muset ještě něco vyplňovat na úřadě?

To zcela určitě. Formulář na ohlášení pokud se jedná o dům do 150m2 zastavěné plochy nebo formulář na stavební povolení pokud je zastavěná plocha RD větší. Formuláře naleznete zde ve sloupci vpravo http://www.mmr.cz/cs/Stavebni-rad-a-bytova-politik a/Uzemni-planovani-a-stavebni-rad/Novela-stavebnih o-zakona/Provadeci-vyhlasky/Informace-k-provadecim -vyhlaskam-ke-stavebnimu-zak . Dále budete muset uhradit správní poplatek, který je splatný při podání žádosti (1000,- nebo 5000,-). V případě ohlášení je nutné ještě doložit souhlasy osob, které mají vlastnická práva nebo práva odpovídající věcnému břemenu k pozemkům, které mají společnou hranici s pozemkem, na kterém má být stavební záměr uskutečněn; souhlas s navrhovaným stavebním záměrem musí být vyznačen na situačním výkresu(součást dokumentace)! Pokud nejste jediným vlastníkem domu a RD vlastníte např. s manželkou v SJM, musí být i ona žadatelem a tedy i ona musí žádost podepsat. Jde to obejít tím, že si od ní necháte napsat plnou moc k jednání se stavebním úřadem v dané věci(stavebních úprav rodinného domu č.p. x,y na pozemku tom a tom v katastru tom a tom). Plná moc nemusí být ověřená.
To je jen to nejnutnější. Pokud je stavba navíc v nějakém ochranném pásmu(les, památková zóna atd.) nebo je třeba na štítu domu nástřešák NN pak počítejte, že stavební úřad bude ještě požadovat nějaká stanoviska dotčených orgánů nebo vyjádření správců sítí. Ale tím Vás nechci strašit. Třeba to není Váš případ. Uvidíte na stavebním úřadě.
Ty formuláře jsou dost složité na vyplnění prototože jsou univerzální(stejný je pro tunel Blanka i pro stavební úpravy RD jako jsou ty Vaše) takže pokud si nebudete při vyplňování vědět rady, což je dost pravděpodobné, nechte si raději vyplnění až na stavební úřad, kde Vám poradí co a jak vyplnit. Tedy doufám!

Uf.

P.S. Půl dne tam určitě nestrávíte, max. půl hodiny + čas než se na Vás dostane v úředních dnech řada.

Dobrý večer,
tak dokumentaci jsem odevzdal na stavebním úřadě. Formulář na ohlášení mi pomohl vyplnit referent na úřadě. K mé radosti po mě nechtěl žádný správní poplatek, tak jsem se na něj ani neptal. Z formuláře jsem se dozvěděl, že v mém případu (budem si úpravy střechy dělat sami) budu potřebovat stavební dozor.
Na příští týden mám domluvenou schůzku se slečnou, co nám dělala projekt, protože může dělat i dozor. Jen se chci zeptat, zda nevíte, kolik takový stavební dozor stojí?

Děkuji za odpověď

S tím poplatkem bych se ještě neradoval. Pokud stavební úřad vytváří dokumenty v nějakém speciálním programu např. Vita, Fénix apod. tak ten program po referentovy bude chtí zadat údaje o správním poplatku (výše, forma a datum úhrady, § podle kterého byl vyměřen). Navíc by ten referent mohl mít problémy s tajemníkem(vede městský úřad), neboť správní poplatky jsou příjmem obce. V nejhorším případě by to dokonce musel zaplatit ze svého. Pokud dostanete do ruky souhlas, ověřenou dokumentaci a štítek pak máte vyhráno.
Není to stavební dozor ale stavbyvedoucí což je v podstatě totéž. Prostě autorizovaná osoba, která zabezpečuje odborné vedení provádění stavby. Částka může být opravdu ve velkém rozmezí, záleží jak svědomitě bude chtít tuto funkci vykonávat. Pokud Vám jen podepíše prohlášení a po dokončení stavby parafuje stránky stavebního deníku tak 1 - 2000, nebo třeba flašku. Pokud by ale měl být každý den na stavbě tak klidně 10000/měs. S touto funkcí je totiž spojená i velká zodpovědnost a pokud při stavbě dojde k poškození cizího majetku nebo nedej bože k nějakému úrazu tak mu hrozí pokuta nebo kárné řízení u komory nebo může skončit i u soudu. Pozeptám se projektantů a pak to sem hodím.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru