Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno projektová dokumentace na úpravu tvaru střechy

tzn. že budu muset ještě něco vyplňovat na úřadě?
To zcela určitě. Formulář na ohlášení pokud se jedná o dům do 150m2 zastavěné plochy nebo formulář na stavební povolení pokud je zastavěná plocha RD větší. Formuláře naleznete zde ve sloupci vpravo http://www.mmr.cz/cs/Stavebni-rad-a-bytova-politik a/Uzemni-planovani-a-stavebni-rad/Novela-stavebnih o-zakona/Provadeci-vyhlasky/Informace-k-provadecim -vyhlaskam-ke-stavebnimu-zak . Dále budete muset uhradit správní poplatek, který je splatný při podání žádosti (1000,- nebo 5000,-). V případě ohlášení je nutné ještě doložit souhlasy osob, které mají vlastnická práva nebo práva odpovídající věcnému břemenu k pozemkům, které mají společnou hranici s pozemkem, na kterém má být stavební záměr uskutečněn; souhlas s navrhovaným stavebním záměrem musí být vyznačen na situačním výkresu(součást dokumentace)! Pokud nejste jediným vlastníkem domu a RD vlastníte např. s manželkou v SJM, musí být i ona žadatelem a tedy i ona musí žádost podepsat. Jde to obejít tím, že si od ní necháte napsat plnou moc k jednání se stavebním úřadem v dané věci(stavebních úprav rodinného domu č.p. x,y na pozemku tom a tom v katastru tom a tom). Plná moc nemusí být ověřená.
To je jen to nejnutnější. Pokud je stavba navíc v nějakém ochranném pásmu(les, památková zóna atd.) nebo je třeba na štítu domu nástřešák NN pak počítejte, že stavební úřad bude ještě požadovat nějaká stanoviska dotčených orgánů nebo vyjádření správců sítí. Ale tím Vás nechci strašit. Třeba to není Váš případ. Uvidíte na stavebním úřadě.
Ty formuláře jsou dost složité na vyplnění prototože jsou univerzální(stejný je pro tunel Blanka i pro stavební úpravy RD jako jsou ty Vaše) takže pokud si nebudete při vyplňování vědět rady, což je dost pravděpodobné, nechte si raději vyplnění až na stavební úřad, kde Vám poradí co a jak vyplnit. Tedy doufám!

Uf.

P.S. Půl dne tam určitě nestrávíte, max. půl hodiny + čas než se na Vás dostane v úředních dnech řada.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny