Předmět Autor Datum
Bude zalezet na materialu lozisek. Pokud tam je kov, tak by to prezit melo.
bahno 12.11.2012 18:50
bahno
Brrr...fotečka by nebyla? Něco vymyslíme.
Stefran 12.11.2012 19:24
Stefran
Dobrý večer,není nutno přivářet,je to prasečina.Vyvrtejte osmičku otvor z čela, asi čtyři centimetry…
Lubomír 12.11.2012 20:09
Lubomír
Dobrý den, tohle zajištění znám a uznávám, že je řemeslnější,. Máte pravdu že šroubkem zajistím hlaz…
pařez 13.11.2012 16:26
pařez
Jestli ti nevadí pevný spoj, klidně to přivař - co nejrychleji a následně rychle ochlaď vodou, klidn…
Uroboros 13.11.2012 16:38
Uroboros
Až budete mít otvor vyvrtaný a vše připraveno k sesazení,tak přivařte na čelo řemeničky podložku s o…
Lubomír 13.11.2012 21:13
Lubomír
Já jsem před mnoha lety taky na pračce tu řemenici přilepil. Vydrželo to dýl jak celá pračka. Bylo t…
Honza60 14.11.2012 04:33
Honza60
V práci jsme to dělali tak, jak píše Lubomír(vyvrtat díru, půl do hřídele, půl do řemenice), potom v…
sacket 14.11.2012 09:06
sacket
Dobrý den,nedoporučuji šroub ukrucovat,je třeba to zachovat snadno rozebiratelné,šroub a pérovku a d…
Lubomír 14.11.2012 10:25
Lubomír
Kdo vám tam bude strkat hlavu? Klidně rychle přivařit. Není to estetické, není to profi, ale je to n… poslední
Henessy 14.11.2012 14:32
Henessy

Dobrý večer,není nutno přivářet,je to prasečina.Vyvrtejte osmičku otvor z čela, asi čtyři centimetry hluboký,půl do řemeničky půl díry do hřídele a zajistěte osmičkou hlazenkou a zajistěte hlazenku šroubem s podložkou,který umístíte do středu hřídele,asi tam budete muset vyříznout závit,stačí šestku,pohodlně to nahradí klínek a je to řemeslo,nikoli fušeřina.:-)

Dobrý den, tohle zajištění znám a uznávám, že je řemeslnější,. Máte pravdu že šroubkem zajistím hlazenku proti vypadnutí a posum řemenice od motoru dolů z hřídele, ale jak zajistím posun řemeničky směrem k motoru? hřídel není osazená. Já jsem zámečník vím, že svár je prasečina , ale zajistí řemenici jak proti protočení, tak proti posunutí po hřídeli. Proto mě šlo o to zda nepoškodím nějak vinutí motoru.Děkuji každopádně všem za rady.

Jestli ti nevadí pevný spoj, klidně to přivař - co nejrychleji a následně rychle ochlaď vodou, klidně tak, že řemenici ponoříš do kýble, nic by se stát nemělo, motor se sám o sobě dost hřeje a než prohořeješ neúměrně rotor, tak bys musel vařit aspoň tak minutu v kuse, tohle máš za pár sekund :-). Mimochodem, pokud je to motor bez uhlíků, tak na rotoru stejně cívku nemá (u moderních praček se ale používají komutátorové, tak težko říct, co máš...), max by se mohli vyhřát ložiska a to už bys tomu musel tou svářečkou zatopit fakt hrozně. Když to uděláš rychle, musí se to nechat hned vzít i do ruky.

Až budete mít otvor vyvrtaný a vše připraveno k sesazení,tak přivařte na čelo řemeničky podložku s otvorem pro šroub,kterým přitáhnete do středového otvoru v hřídeli,řemenička bude zajištěna proti posuvu po hřídeli,nebo je možnost místo té osmičky hlazenky vyříznout do toho otvoru,který se prolíná do řemenice i hřídele závit a dát tam šroub,zabijete dvě mouchy jednou ranou.:-)

V práci jsme to dělali tak, jak píše Lubomír(vyvrtat díru, půl do hřídele, půl do řemenice), potom vyřízli závit, vzal se obyčejný šroub(ne ocelový)a dotahoval se až se ukroutil, v případě velkého namáhání se totéž může udělat i naproti. Takový spoj mnohdy vydržel víc než originál.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru