Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vidím, že je to tady samej teoretik, ale prakticky si to změřit nikdo nezkoušel. Já si před časem tu…
Craft 15.03.2013 11:22
Craft
(ja se nesmeju, ja spis placu) Pochlub se, cim si meril, ceho ses domeril? Debata nad verohodne(vhod…
bahno v praci 15.03.2013 12:32
bahno v praci
Co se EM pole u elektrospotřebičů týče, z těch levnějších měřič ME3830B výrobce Gigahertz Solutions.… nový
Craft 15.03.2013 12:51
Craft
To teda hrube, ale hrube nestaci. Bavit se o tom nehodlam - jak rikam, bavim se pouze o vystupu z al… nový
bahno 15.03.2013 20:49
bahno
Tak pro všechny nevěřící, přikládám jeden zajímavý dokument, bavit se o tom nehodlám :) A tobě brach… nový
Tuka činčila 20.03.2013 11:55
Tuka činčila
http://www.youtube.com/watch?v=s9O6UvauGTo&feature =relmfu poslední
Tuka činčila 20.03.2013 11:56
Tuka činčila
kdo se směje naposled ten má dlouhý vedení ;-)…
Uroboros 15.03.2013 12:42
Uroboros
Ano i to se občas stává :-) nový
Craft 15.03.2013 12:50
Craft
Doporučuji si jen tak pro vlastní představu udělat zkoušky elektrospotřebičů, které máte doma, tj. m… nový
Craft 15.03.2013 13:13
Craft
Tak dám na rady a svůj notebook ASUS nacpu do popelnice, protože jistě vyzařuje několik pikowattů en… nový
Zerozero 15.03.2013 14:24
Zerozero

Vidím, že je to tady samej teoretik, ale prakticky si to změřit nikdo nezkoušel. Já si před časem tu práci dal a to jak fyzikálně uznávanými měřícími prostředky, tak těmi zavrhovanými. Určitě v běžných podmínkách nikdy nedosáhnu hodnoty úrovně EM pole nula, to by se opravdu každý musel zavřít do neprodyšné kopky, vtip je ale v tom, dostat EM pole na co nejmenší hodnoty. Opravdu není nad teoretizování, to mě dokáže vždycky pobavit, stejně jako jiné zase ony orgonity :-) Ale ne nadarmo se říká, kdo se směje naposled, ten se směje nejlépe ;-)

(ja se nesmeju, ja spis placu)
Pochlub se, cim si meril, ceho ses domeril? Debata nad verohodne(vhodnym, a alespon nejak kalibrovanym meridlem(netrvam na papirovy kalibraci)) ziskanejma tvrdyma cislama ma smysl skoro vzdycky a rozhodne se ji nebranim.

Co se EM pole u elektrospotřebičů týče, z těch levnějších měřič ME3830B výrobce Gigahertz Solutions. Ale na orientační zjištění vyzařování EM pole z elektrospotřebičů, tj. bez konkrétních hodnot a pro určení přibližné vzdálenosti stačí i zkoušečka v podobě sondy v hodnotě kolem 100kč s piezo pípákem a LED diodou. Nic těžkého to zbastlit i doma na koleně.

Tak pro všechny nevěřící, přikládám jeden zajímavý dokument, bavit se o tom nehodlám :) A tobě brachu, bych udělal sluchátka ze dvou 21 dB Wifi antén, na co čísla, vyskoušej to na vlastní kůži. A jen dodatek - jsem vystudovaný elektrotechnik a ne nějakej internetovej průjem. Proč asi bylo ochraný pásmo zástavby kolem vysílačů ??? O dnešní době se radši bavit nebudu to je na jinej článek. (narodit - platit daně - chcípnout)

Doporučuji si jen tak pro vlastní představu udělat zkoušky elektrospotřebičů, které máte doma, tj. monitorů, obrazovek notebooků, tiskáren, TV a dalších. Čím novější datum výroby, tím zajímavější a úchvatnější budou výsledky. Takže směle do toho, tohle vydá za tisíc plků :-) Z noťasů tady např. vyniká značka Asus nebo Acer, prostě katastrofa. Třeba můj postarší Dell E5400, naprosto bez ztráty kytičky. Pamatuji se jak jsem před několika lety byl ve zkušebně, kvůli získání certikace o elektromagnetické kompatibilitě na jeden výrobek a měl jsem tam sebou i netbook Asus. Dokud jsme jej nedali pod stůl do koryta pro kabeláž a uzavřeli původním kovovým krytem, takže ven šli jenom kabely, stále jsme dosahovali nadlimitních hodnot a silně ovlivňoval měřené hodnoty. Poté již vše ok. Po mém dotazu jsem dostal odpověď, kterou jsem nečekal, prostě u těchto velkovýrobců musí projít vše. To mě přinutilo se tím podrobněji zabývat a to je celé, takže myslím, že o tom již něco za tu dobu vím, ale nikomu to nevnucuji. To je vše, co jsem k této problematice chtěl napsat. Kdo chce si to změří sám, kdo nechce, se tomu bude pouze naivně smát a v duchu si říkat je to nesmysl, to by přece nikdo nedovolil vyrábět a musel bych o tom něco vědět. Inu ne vše je takové ideální, jak se zdá :-)

Přeji hezký zbytek dne

Tak dám na rady a svůj notebook ASUS nacpu do popelnice, protože jistě vyzařuje několik pikowattů energie. Taktéž radio, protože mezifrekvenční oscilátor v něm nebude také bez viny a ve vzdálenosti několika metrů bych ho citlivým přístrojem určitě zjistil. Zrovna tak dopadne monitor, televize, i pečící trouba, o telefonu ani nemluvě. I kapesní svítilna při rozsvícení vydá elektromagnetický impuls, šup s ní do odpadu (tříděného).
Budu se tím chránit před škodlivými vlivy ELM záření. Podaří se mi ze svého okolí odstranit několik miliwattů, možná i wattů (krátkodobě - např. telefon).
A budu spokojen, co jsem udělal pro své zdraví.
Tedy udělal jsem, co bylo v mých silách, to co ovlivnit mohu.
Na druhou stranu mi téměř za domem stojí televizní vysílač s vyzářeným výkonem v mém směru cca. 1000 kW. Každou chvíli mnou projedou paprsky vojenských radarů o intenzitě řádu megawatt.
A další vysokovýkonné energii vyzařujíci zařízení.
Ale to neřeším, protože to nemohu ovlivnit a zbavit se toho, jako svého "škodlivý elektrosmog" vyzařujícího počítače.
To je můj názor na "škodlivost" různých spotřebičů a podobně.
Navzdory neustále se zvyšujícímu působení elm. záření, vlivem rozvoje technologií, se průměrný věk právě v civilizovaných zemích kde je koncentrace el. zařízení nejvyšší, pozvolna zvyšuje.
Tak si myslím že dříve než elektrosmog mne zabije něco jiného, třeba přechemizované potraviny.8-)

Zpět do poradny Nahoru