Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem "Umrtvení" pozemku

Ahoj, hledám způsob jak "umrtvit pozemek" tak aby na něm nic nerostlo. Je to kvůli odjezdu na nějakou dobu do zahraničí. Samozřejmě myslím tak, aby se to dalo odstranit (nechci rady jako vybetonovat ...).

Předmět Autor Datum
Nepíšete na jak dlouho odjíždíte, bez tohoto údaje se blbě radí. Nicméně, dle mého, je to hloupost.…
Redsnake 01.09.2012 14:56
Redsnake
Cca 2 roky. A vzhledem k lokalitě je téměř nemožné domluvit údržbu.
noname 01.09.2012 14:58
noname
existují herbicidy, ale nic nemá účinnost dva roky. Resp. nic legálního a ekologického.
Redsnake 01.09.2012 15:22
Redsnake
Co to je za pozemek? Jestli jen nějaká zahrada, tak to nechat být a holt to za 2 roky posekat a troc…
rokator 01.09.2012 15:32
rokator
Nesmysl. Příroda vás nepotřebuje, jeďte si třeba na 20 let. Poradí si sama.
Kurt 01.09.2012 16:13
Kurt
Řekl bych, že po příjezdu z toho nechce mít prales - džungli a to je ten problém. Ovšem jinak to nep…
Uroboros 01.09.2012 16:31
Uroboros
Ale já chápu, o co mu jde. Jenom nechápu tu lidskou nabubřelost, kvůli které se cití pánem všeho a c…
Kurt 01.09.2012 17:08
Kurt
Ať ti z toho nepraskne v mozku cévka. Vzrušuješ se a nevíš proč to chce. My máme souseda, který se o…
Henessy 01.09.2012 17:51
Henessy
Víš prd, jestli se vzrušuju. Řečma o dotacích jsi mu určitě pomohl víc, než já. Vůbec jsi nepochopil…
Kurt 01.09.2012 19:06
Kurt
přikrýt černým igelitem.
touchwood 01.09.2012 19:09
touchwood
Pokud se sousedi nezblázní z náletu plevele a prorůstání kopřiv, nechal bych pozemek odpočinout. Za… poslední
Henessy 01.09.2012 19:30
Henessy

Řekl bych, že po příjezdu z toho nechce mít prales - džungli a to je ten problém. Ovšem jinak to nepůjde, i když vše brutálně ořeže a trávník by vzal totálním herbicidem, tak se to během příští roku vše vzpomatuje a další rok zaroste. Pravda, trochu by to pomohlo, ale nestojí to za to. Pár let neudržovanej pozemek se dá do kupi během jedné dvou sezon, stejně jako když udělá výše popsané. Druhá varianta je rozhodně ekologičtější i méně finančně náročná.

Ale já chápu, o co mu jde. Jenom nechápu tu lidskou nabubřelost, kvůli které se cití pánem všeho a chce všechno řídit. Pozemek tu byl dávno před ním a bude dávno po něm. On ho má jen na chvíli svěřený (jakýmsi človíčkem s razítkem) do péče.
Už jsem to slyšel tolikrát - věty typu "My chtěli, aby ten živej plot rychle vyrostl, ale teď už je moc vysokej a stíní", nebo "To hrabání jablek je hrozný, on už to u nás nikdo ani nejí".
Dokud se nenaučíme přírodu respektovat a budeme proti ní bojovat, nikdy se nevyhrabeme s našeho omezeného uvažování - a tenhle "dotaz" je toho důkazem.
Jestli se nemůže o pozemek starat, tak ať ho někomu pronajme, nebo prostě někoho požádá o občasnou péči. Když jede na dovolenou, tak doma taky "umrtví" kytky a nebo požádá někoho komu věří, aby mu je přišel zalít?

Ať ti z toho nepraskne v mozku cévka. Vzrušuješ se a nevíš proč to chce. My máme souseda, který se o pozemek nestará můžeme dělat co se dá a naletí od něj plevel, škůdci a kde co. Jak jistě víš, z opice se stal napřed sběrač a pěstitel, pak lovec......Takže do přírody zasahoval vždy.
Jen dnešní ekoterorističtí přemoudřelci dostávají poluce z toho, že se vyseká přestárlá alej, kterou tam někdo vysadil, tudíž není výtvor přírody. Většina lesů v Evropě je po staletí kultivovaná, tak jaképak vzrušo při těžbě. Je to na úrovni debilů, kteří zjistili že v patnáctém století byl dům naposledy žlutý, od té doby červený a když jej udělali retaurátoři do červena, tak je donutili jej nažlutit.
Takže takzvaný Boj o přírodu je boj o dotace a peníze, které dokážou bojovníci vydojit od nás ostatních.

Pokud se sousedi nezblázní z náletu plevele a prorůstání kopřiv, nechal bych pozemek odpočinout. Za dva roky nedojde k vzrůstu náletových křovin a totálnímu zaplevelení. Pak to chce od samého jara sekat a sekat. Tím se oslabí i zlikvidují plevelnaté rostliny, které mají lístky a trávě to pomůže zesílit.Jakékoliv herbicidy nadělají víc škody než užitku, pokud nejsou aplikovány pravidelně na předem určená místa. (chodníky, ploty..)Za hluboké totality, když byly na hranicích ostnané dráty a vysoké napětí, používaly se na zabránění růstu pod těmito zábranami. I když se používaly přípravky které aplikovali chemici v oblecích, stejně nevydržely rok.Co se dostává do půdy raději nevědět.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru