Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak vyhnat hryzce ze zahrady.

Zdravím všechny přítomné a prosím o radu,jak vyhnat hryzce ze zahrady,popřípadě zabít.Naše zahrada se nachází přímo u malé říčky a hryzec vzal útokem veškerou zeleninu a jeho chodby jsou úplně všude,máte s tím někdo nějakou zkušenost?Za každý nápad předem děkuji.....

loading...
Předmět Autor Datum
Nechci strašit, ale u říčky a uprostřed přírody je vítězem boje obvykle hejno hryzců. Většina přípra…
Filuta 29.08.2012 13:14
Filuta
Zkusit otrávené zrní, kdysi se prodávalo pod názvem Ratron Toho otráveného zrní bych se raději vyva…
RITCHI 30.08.2012 18:18
RITCHI
Je to fakt, že by zdechlinu někdo mohl sežrat. I když většinou to zdechne v díře, tak bych to tak ne…
Filuta 30.08.2012 23:55
Filuta
Psi to žerou. Procházka se psem na posečené louce, kde se povalují obracečkou pobití hlodavci je utr…
čumil_old 31.08.2012 12:59
čumil_old
To je fakt. Psi jsou prasata. Ten můj s chutí žere jakákoliv hovna, nebo si najde shnilou smradlavou…
Filuta 01.09.2012 00:38
Filuta
Všechno sázet do drátěnky, jinak nic nesklidíte.
kejki 30.08.2012 17:04
kejki
Ten tvor je tam doma, Ty jsi prišelec a je jenom tvou vecí, žes rozhodl poskytnou tem tvorúm domácim…
Joseph 01.09.2012 08:48
Joseph
S hryzci a podobnými podzemními potvorami mám bohaté zkušenosti. Ty potvory, jak jsem začal pěstovat…
Zerozero 05.09.2012 02:07
Zerozero
Zkus jako klamný cíl vysejt mrkev. Tak jim obzvlášť chutná, že by se na ní napásli a nehlodali tabák…
Filuta 05.09.2012 02:55
Filuta
Měl jsem hryzce také, poradili mi el. rušič (válec s el. rušičkou uvnitř) co se zahrabává do země. P… poslední
preciatelli 13.11.2012 22:29
preciatelli

Nechci strašit, ale u říčky a uprostřed přírody je vítězem boje obvykle hejno hryzců. Většina přípravků jim nesmírně chutná, akorát po nich ztloustnou a nevejdou se do děr. Nešlo by pořídit kočku, nebo krmit toulavé kočky aby si zvykly na nové loviště? Bacha, kočky nepřecpávat nebo se budou jen líně válet a nebudou lovit. Zkusit otrávené zrní, kdysi se prodávalo pod názvem Ratron. Též někdy pomáhá narvat do děr bílou draselnou sůl (ďouru zašlápnout), z toho uvolňovaný chemický sajrajt zvěř vypuzuje k sousedům.

Zkusit otrávené zrní, kdysi se prodávalo pod názvem Ratron

Toho otráveného zrní bych se raději vyvaroval, obzvlášť ve volné přírodě (zahradě). Uhynulí hlodavci jsou totiž snadnou, tudíž velice oblíbenou potravou všech potencionálních predátorů, včetně dravých ptáků, nepohrdnou jimi ale ani domácí kočky. Chápu, že hryzci na zahradě jsou nežádoucí a často k zbláznění (vlastní zkušenost), ale úmyslné aplikování jedů do potravního řetězce, to je nezodpovědnost! Jakoby těch sraček už nebylo v přírodě dost... :x:

Je to fakt, že by zdechlinu někdo mohl sežrat. I když většinou to zdechne v díře, tak bych to tak nebezpečně neviděl. Když začne být hryzci špatně, instinktivně někam zaleze. Predátor to nebude, ten žere jen čerstvá živá (i když třeba nemocná či zraněná) zvířata. Kočka se chcíplé myši také nedotkne - z vlastního pozorování zabité myši ze špajzu. Párkrát do ní šťouchla packou, když se nehnula přestala jí zajímat. Akorát vrány, supové, hyeny a podobní mrchožrouti by na to mohli jít. I tak to fakt není dobrý nápad.

To je fakt. Psi jsou prasata. Ten můj s chutí žere jakákoliv hovna, nebo si najde shnilou smradlavou kost, kterou si před lety zahrabal na zlé časy. Též se nezapomene vyválet v kdejaké hnusné chcíplotině. Čím hnusnější, tím raději. Jednou tak děsně smrděl, že se snad vyválel ve chcíplém čertu a hned huráááá do mojí postele.

Ten tvor je tam doma, Ty jsi prišelec a je jenom tvou vecí, žes rozhodl poskytnou tem tvorúm domácim, vynikajíci a hojnou potravu.
Je velice pravdepodobné, že jsi zabezpečením dostatku potravy, počet jedincú místni kolonie lačných hlodavcú, navýšil.

S hryzci a podobnými podzemními potvorami mám bohaté zkušenosti. Ty potvory, jak jsem začal pěstovat tabák, opustily své dosavadní působiště v okolí a přestěhovaly se všechny na moje pole s tabákem. Získal jsem brzy dojem, že se staly závislejšími na nikotinu než já. Systematicky užíraly kořeny tabáku tak, že rostliny se kácely jak při tornádu. Zdálo se že moje úsilí něco vypěstovat bude zcela nulové, neboť z vrchu jim vydatně pomáhali slimáci, u kerých se závislost na nikotinu zdála též nepřekonatelná.
Ovšem slimáka na drát ulovit lze, hryzce nikoliv. Po dlouhých hodinách strávených na poli, vyzbrojen motykou jsem neulovil nic, jen jsem měl dojem, že se mi někde z povzdálí u díry smějou. Následně jsem vyzkoušel jakési plašidlo na baterky, vydávající zvuky a údajně mající krtky a hryzce vypudit k sousedům. Asi po třech dnech jsem našel plašidlo vyryté ze země. Nasadil jsem těžší kalibr. Do jejich chodeb jsem zahrabal smrtící pasti, navíc nastražil podle výrobce pro ně neodolatelné jedy. Okolo pastí obloukem vyhrabali náhradní objížďky, jedů si ani nevšimli.
Začal jsem nabývat dojmu, že nikotin v nich probudil nebývalou inteligenci, zatímco já začínal propadat depresím.
Ale stále jsem se nevzdával. Mezi rostliny jsem zatloukl bytelně dřevěné kolíky a na ně přidělal malé elektromotorky se závažím na hřídelce tak že vznikly malé vibrátory. Zařízení jsem vybavil časovačem aby vibrátory pracovaly přerušovaně. Po připojení autobaterie a spuštění systému i když jsem stál asi 5metrů od vibrátoru mi brněly kolena. To snad nemůžou vydržet myslel jsem si. Nevydrželi. Možná tak tři neděle jsem nezaznamenal jejich aktivitu.
Pak na to přišli. Zjistili že to vrčí, ale nic nedělá. Za jednu noc to zorali tak, že by to nezvládnul ani zemědelec s JohnDeerem. Od té doby, po zotavení z psychické újmy sázím tabáku mnohem víc. Když se přežerou, tak mi něco přece jen nechají.

Měl jsem hryzce také, poradili mi el. rušič (válec s el. rušičkou uvnitř) co se zahrabává do země. Pípá to v intervalu asi 15 sec a další (protože mám psa) jedovatý gel v kartuši. Do děr vytlačíte trochu růžového gelu a oni to odnesou až do hnízda a otráví se. Musím říct že to ustalo a mám klid jenže letos se objevily zase myši. Myši dělají jen díry v trávníku, hryzci mi dělaly chodby těsně pod povrchem a krtince. Kdyby jste náhodou měli krtka tak existuje látka která se rozmíchá s vodou a proleje se trávník, on pak smrdí a krtci odejdou. Musí se to ale opakovat dvakrát do roka.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...