Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vápenná malta na vnější omítku u staršího RD

Díky za odpovědi - písek mám z obrub - bohužel nevím přesně jakej - ten co ho vozí, mu říká malťák - vhodný prý jak na mazaninu, tak na omítky. Na betonování máme jizerák s velkým podílem kameniva.
praskání schnoucí omítky teda nezpůsobuje jen silná vrstva nahozená najednou, ale i použitý písek?
vím, že to není téma na jedno vlákno, proto mě jen zajímalo, jestli má někdo zkušenosti s čistě vápennou. ale asi to nebudu riskovat a udělám vápenno cementovou - počítám, že když cementu nepoužiju moc, tak kamenné zdivo bude i nadále větrat?

je pro trvanlivost omítky nějak zásadní koupené vyhašené vápno (čerťák) znovu namočit někde v sudu/díře? spodní část stavby chci aspoň prohodit na zimu, ale zdivo bylo cca do metru nasáklé vodou, tak fasádu plánujeme tak za rok za dva. fasádu chceme svépomocí právě vápeno-cementovou, tak jako je na hospodářských budovách a části domu.

na novabrik a podobné jsem koukal, ale nemáme pro takové řešení moc místa ze strany od silnice a hlavně bych takto chtěl jen sokl cca ten metr nad zemí, který už takto přečnívá o několik cm, takže by se ten schod ještě zvětšil. takže to vidím na to nahození + na schod okapničky.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny