Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Koupě nového automobilu

Ahoj,
prosím všechny o radu ohledně koupě nového auta. Momentálně mám Citroën Xantia 1.8i 16V (80kW) 1996. S autem jsem poměrně spokojená, ale už je přeci jen trochu staré, navíc poslední dobou jezdím 1-2x měsíčně do Berlína, kde ten motor prostě nestačí. Jinak s autem jezdím denně do práce cca 30km. Jsem ochotná za nové auto dát i 500 000, předpokládám, že úplně nové nebude (i když by to bylo super).
Ráda bych, aby auto bylo větší (střední třída) a trochu reprezentativní. Dalšími důležitými parametry jsou pro mě tedy schopnost rychlé dálniční jízdy a spolehlivost. Nějaká rozumná spotřeba by byla také ideální. Skvělá by byla také klimatizace, střešní okno a větší nádrž (v Německu je benzín většinou dražší, teď mám 60 l což stačí). I přes pověst Francouzských vozů jsem s tímto byla spokojena, tudíž nepotřebuji nutně nějakou mega známou značku. Ocenila bych Vaše doporučení, ideálně s osobní zkušeností.
Děkuji odborníkům za rady a přeji příjemný den.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Všem, co nějak smysluplně přispěli do diskuse děkuji. No a co se týká závěru, pokud by to náhodou n…
tereza83 25.07.2012 12:41
tereza83
Citroën C5 3.0 V6 HDi Žádná imitace, ale pořádné auto. Dobrá volba, ať slouží!
Kurt 25.07.2012 13:40
Kurt
celkem i souchlast. Než motor, to budou spíše problémy s elektrikou :-)
touchwood 25.07.2012 16:08
touchwood
Nebudou. Spíš se stabilizátorama, ale ty stojí pár korun (a navíc už to zná z Xantie :-x). poslední
Kurt 25.07.2012 16:15
Kurt

Všem, co nějak smysluplně přispěli do diskuse děkuji.

No a co se týká závěru, pokud by to náhodou někoho zajímalo :D Pokud ne, nemá cenu číst dál.

Byla jsem rozhodnutá koupit tu Toyotu, vzhled se mi líbil a spolehlivost špička, cena taky nebyla strašná, i když to vypadalo spíš na bazar (silnější motorizace). V Německu mi bylo ale nabídnuto něco nečekaného a neodmítnutelného. Citroën C5 3.0 V6 HDi, na autobahn prý jak udělané. R.v. 2010, což není špatné. Cena 16 000€ (cca 400 000Kč). Auto jsem si půjčila a jela zjistit do servisu, zda není kradené nebo tak, prý ne, je v pořádku. Auto jsem dovezla do ČR kde se mi ho nejspíš ještě chvíli nepodaří přihlásit, ach jo.

Jinak k rychlosti přesunu - přes den je to horší, když ale jezdím Berlín-Drážďany v noci, jedu prakticky sama a jediné co brzdí je auto které se mi do teď zastavilo někde na 170 :)

Ještě jednou díky za rady, i když nakonec jsem jich moc nevyužila. :(

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru