Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Čo je chyba - motor čz 175/502

Dobrý deň!
Mám na malotraktore motor zo skútra čz 175/502, valstné chladenie a elektromagnetické zapalovanie - bez baterie a bez cievky.Problám je nasledovné: keď motor sa zochreje cca na 80-90 stupňov a odoberm plym - napr pri preradení alebo pri zmene smeru - motor zhasne a ani sa nedá naštartovať,kým nevychladne.Keď motor vychladne na 20 stupňov na 2. alebu 3. kopnutie sa naštartuje.Sviečka je čistonová BRISK N 15 min. do 200stupňov by mal fungovať bezproblematicky.Čo môže byť chyba??? Za pomoc vopred ďakujem.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Svíčka musí házet jiskru vždy, teplota nerozhoduje. Jediná možnost, kde se může přisávat vzduch je p…
corve43 20.07.2012 20:49
corve43
Nafotil som ten zapalovací sistem.Je to pripojená na klukovku,generuje elektrinu,čo aj premení na vv…
Gertian 21.07.2012 16:29
Gertian
Nevím proč jste vymýšlel takovou složitou věc. Když už jste nechtěl baterku tak stačilo dát zapalová…
corve43 21.07.2012 19:54
corve43
Máte pod přírubou karburátoru pertinaxovou přírubku? Je tam kvůli tomu, aby se nepřenášela teplota… poslední
bahno 21.07.2012 21:59
bahno

Svíčka musí házet jiskru vždy, teplota nerozhoduje. Jediná možnost, kde se může přisávat vzduch je pravá strana klikovky, kde nemusí těsnit simerink. Pokud by přisával z převodovky tak to bude kouřit a zanášet svíčku. A poslední dotaz elektromagnetickým zapalováním máte na mysli systém jako se používal na dřívějších modelech ČZ (př. 150 "C").Toto zapalování indukční cívku má! Nebo tam máte VAPE?

Nafotil som ten zapalovací sistem.Je to pripojená na klukovku,generuje elektrinu,čo aj premení na vvnapätie cca 25kV, a obshuje aj ten prerušvač - kladivko.Červený vvn kábel ide na sviečku, a ten tenký do tlačitka STOP čo je spojená s kostrou.Sistem nepotrebuje ani baterku,ani cievku.
Ináč nemôže byť poškodené tesnenie pri karburátru alebo pod valcovou hlavou?

Nevím proč jste vymýšlel takovou složitou věc. Když už jste nechtěl baterku tak stačilo dát zapalování z pionýra a bylo po problému. V součinnosti s nějakým automechanikem jste mohl upravit vačku a mohl jste i couvat. Máte pod přírubou karburátoru pertinaxovou přírubku? Je tam kvůli tomu, aby se nepřenášela teplota z motoru na těleso karburátoru. Jo a ještě těleso výfuku také nepůsobí dobře na zapalování.

Máte pod přírubou karburátoru pertinaxovou přírubku? Je tam kvůli tomu, aby se nepřenášela teplota z motoru na těleso karburátoru

To je podle me dobra cesta k reseni problemu, s timhle uz jsem se potkal u kolobezky - horkej karbec(staci 75°C), troska bezinu se vypari a udela bublinku. A pres bublinku to neprotece... Kdyz je to studeny, je to ok, kdyz to jede tak se to chladi tim protejkajicim benzinem/vzuchem co jde okolo. Ale kdyz to stoji, problem je na svete.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru