Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Izolace podlah - jakou lepenku odolnou tahu?

Zdravím,
Koupili jsme na podlahy Hydrobit V60 S35, ale na pásy se stačí špatně podívat a hned se trhají, v komplikovanějších místech jako jsou třeba rohy a různé zlomy je to docela pakárna.
Máte někdo zkušenost s nějakými pásy určenými na izolaci podlah, které obsahují např tkaninu a jsou tedy odolnější?

Předmět Autor Datum
Mám zkušenosti že např. izolace je lepší nechat si udělat řemeslníkem a nehnat se mocí mermo do všeh…
sHpy00n 15.07.2012 11:13
sHpy00n
osobně bych si na většinu prací řemeslníky bral, za každou cenu šetřit nemusím a hlavně naučit se ně…
nemec 15.07.2012 13:44
nemec
V60S35 je dobrá lepenka, nevím co se Vám na ní stalo. Lepší je sklobit G 200.
milan.cukrar 15.07.2012 21:07
milan.cukrar
Milan - stalo se to ze v ohybech se pri lepeni rada trha. ona se rada zatrhne i pri pouhym rezani. t…
Nemec 16.07.2012 19:58
Nemec
Pane Němče, já používám lepenku od Charváta z Doudleb a není problém... Zrovna minulý táden se poklá…
milan.cukrar 16.07.2012 20:35
milan.cukrar
Jak jsem napsal, vezměte si řemeslníka. Ten s trháním ani s řezáním problém mít nebude. To mi věřte.…
sHpy00n 17.07.2012 00:18
sHpy00n
tak po prvním příspěvku moderátora mimo mísu jsem si říkal fajn přejdu to, ale po druhém musím říct,…
nemec 17.07.2012 22:47
nemec
Evidentně jste nepochopil co vám chci sdělit, nebo kam vás chci posunout. Z vlastní zkušenosti vím j…
sHpy00n 17.07.2012 23:36
sHpy00n
Použít modifikovaný asfaltový pás typu Elastek, lépe Glastek.
Finálka 16.07.2012 21:43
Finálka
Možná mám smůlu, ale pokud si něco nechám udělat odborníky, vždy je to odflinknuté a v mnoha případe…
Henessy 18.07.2012 15:43
Henessy
sHpy00n - za ten výpad se omlouvám. Já nepsal, že se práce nepodařila, jen že práce s tím šla v komp…
nemec 06.08.2012 06:53
nemec
Dobrý den, doporušuji asfaltové pasy modifikované SBS např. elastek u DEKu, který je vyztužený polye…
Tomáš Hrdlička 19.08.2012 12:17
Tomáš Hrdlička
Zdravím, už mám koupené výše uvedené, tedy - Glassbit G200S40 + Elastobit GG40, ale díky za tip. poslední
nemec 19.08.2012 13:06
nemec

osobně bych si na většinu prací řemeslníky bral, za každou cenu šetřit nemusím a hlavně naučit se něco aby to za něco stálo chvíli trvá.
ale táta tyhle věci umí a nabídl se, takže mu stačí jen zjistit co se za ty roky změnilo a používá za materiály a není problém. takže veškerou rekonstrukci a přístavbu kotelny provádíme sami - dělat si necháme jen topení, elektriku a kuchyň + podříznutí domu. když vidím, jaká práce za náma zůstáva a co občas patlají "řemeslníci" tak se nemáme za co stydět.
lepenku budu shánět i ve stavebninách po víkendu, ale raději dopředu vím, po čem se ptát - ostatně ipu co máme máme na doporučení ze stavebnin. v našich místních stavebninách ani neznali asfaltové pásy, co jsme měli od projektanta v projektu.

Milan - stalo se to ze v ohybech se pri lepeni rada trha. ona se rada zatrhne i pri pouhym rezani. takze na rohy chceme pouzit nejakou odolnejsi a na roviny tuto. lepit budeme na cisty beton. co mi tu zminujete je koukam do vicevrstvych systemu a na podklad chteji nejaky nater.

tak po prvním příspěvku moderátora mimo mísu jsem si říkal fajn přejdu to, ale po druhém musím říct, že jsem položil jednoduchou otázku a pokud k tomu nemáte nějakou konkrétní odpověď, pak si odpusťte nějaké mentorování a mudrování co si máme a nemáme dělat svépomocí.
stejně tak jsem neřešil jak se dělá s danou lepenkou vám, to je mi tak nějak jedno.
slušně jsem se zeptal na konkrétní věc tak nevím, proč byl problém odpovědět, když vím, nebo neodpovědět, když nevím.

Evidentně jste nepochopil co vám chci sdělit, nebo kam vás chci posunout. Z vlastní zkušenosti vím jak člověka těší vlastníma rukama odvedená práce. Na druhou stranu mám opačné zkušenosti kdy se práce nepovede a pak do stojí další a další finanční prostředky. Vás jsem vyhodnotil jako druhý případ a to se na mne nezlobte, sám píšete že s jedním materiálem se práce nepovedla a zřejmě hodláte kupovat další. Toho jsem vás chtěl ušetřit a ušetřit vaše peníze. Izolatér který se to roky učil by odvedl kvalitní práci i s tím co již máte ale teď už "..to je mi tak nějak jedno..". Jdou to vaše peníze takže dělejte jak umíte. Budu respektovat že nechcete poradit co by pro vás bylo z mého pohledu nejpříznivější.

Možná mám smůlu, ale pokud si něco nechám udělat odborníky, vždy je to odflinknuté a v mnoha případech dělají z člověka vola v domění, že když jsem je zavolal, tak tomu nerozumím. Dnes si nechám dělat jen to co fakt nezvládnu nebo je speciální zařízení velmi drahé. A že jsem toho doma, na chalupě i autě udělal nepřeberně.
Takže se vám ani nedivím, že si to děláte sám. Doby kdy mi děda nadával, že drážky šroubů musí býy stejným směrem a ve dřevě po létech se už nevrátí, ale co předvádějí dnešní odborníci je k pláči.

sHpy00n - za ten výpad se omlouvám.
Já nepsal, že se práce nepodařila, jen že práce s tím šla v komplikovanějších místech např. rozích a kolem komína špatně, protože ten hydrobit se trhá snadno i za studena, natož za tepla, kdy se nejede rovně po podlaze/střeše a je s ním potřeba trochu pracovat.
Pokud jde o firmy, tak bohužel spousta řemeslníků
1. je časově nespolehlivá
2. jak co dělat vědí líp, než výrobce - naposledy bagrista, který měl udělat výkop o určitých rozměrech dle montážního postupu výrobce a udělal ho užší, protože širší blbost a zbytečný.
3. V horším případě práci udělají hůř, než by si ji člověk svépomocí udělal sám - kde práce nelze svépomocí, tam pak řemeslníky pouze na základě referencí

Ve stavebninách mi bylo řečeno, že hydrobit základ, střed Glassbit G200S40 (to je asi ten sklobit pana Cukráře :) ) a "nejlepší" - Elastobit GG40 - proti hydrobitu nebe a dudy - rukou roztrhnout nejdou - na rozdíl od hydrobitu, kterej roztrhnu i dvouma prstama. Takže prostupy pro topení, rohy a napojení na izolaci zdí po podříznutí uděláme těmito.

Dobrý den, doporušuji asfaltové pasy modifikované SBS např. elastek u DEKu, který je vyztužený polyesterovým rounem a dosahuje průtažnosti až 200- 300 %, narozdíl od klasického Glasteku (obdoba sklobitu, asfalt. pas vyztužený skelnou tkaninou), kde průtažnost je poměrně nízká, o pasech s kovovou vložkou nemluvě.

Pěkný den

Tomáš Hrdlička
del (karel)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru