Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem problém s PRE

zdravím,
přecházím od PRE jako dodavatele elektriky v Pze, týká se to bytu, který pronajímám a který je teď nepronajmutý,
tzn. že od začátku června do konce června v bytě prokazatelně nikdo nežije. Měsíční záloha - udržovací poplatek má PRE nastavený na 800kč. Po přechodu k ČEZ mi PRE poslalo za poslední měsíc červen vyúčtování s nedoplatkem 200kč, tzn. spotřeba v měsící červen za neobydlený byt s vypnutými pojistkami rovná se 1000kč. Můžete mi to někdo vysvětlit? Jedná se o slušný dům, není tam nikdo, kdo by se na mě musel napíchnout apod. Děkuju

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Podstatný je stav elektroměru při předchozím vyúčtování a posledním odečtu k datu vyúčtování. Jestli… poslední
mirektatra 13.07.2012 15:33
mirektatra

Podstatný je stav elektroměru při předchozím vyúčtování a posledním odečtu k datu vyúčtování. Jestli se na Vás někdo připojil, není pro dodavatele relevantní. Podstatné je, jestli předchozí stav nebyl odečtem, ale výpočtem, to se dá vyčíst z vyúčtování a potom rozdíl je počet kWh, které jste dosud nezaplatil.
Vyúčtování za elektřinu je "zásluhou" ERU a Zákonných předpisů tak nejasné a zmatečné, že vyznat se v něm, to dá študování. Na Vašem místě bych navštívil obchodního zástupce a nechal si vše podrobně vyložit a zdůvodnit. Nejlépe s písemným záznamem.
Ještě pro Váš klid: Vypněte pojistky tak, jak tomu bylo při prázdném bytě a odečtěte elektroměr po 12ti (nočních) hodinách. Pokud je el.měr mechanický, pozorujte alespoň 2 minuty kolečko, zda se nepootočí, zda je obarvená část v klidu v okénku. Pokud je elm. elektronický, pozorujte, zda neblikne některá z kontrolek zatížení. Pokud tomu tak je, nechte si zkontrolovat rozvody /navlhlé, odečtový elektroměr, bojler, cizí odběr u staré instalace, o kterém odběratel ani nemusí vědět.../.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru