Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem problém s PRE

Podstatný je stav elektroměru při předchozím vyúčtování a posledním odečtu k datu vyúčtování. Jestli se na Vás někdo připojil, není pro dodavatele relevantní. Podstatné je, jestli předchozí stav nebyl odečtem, ale výpočtem, to se dá vyčíst z vyúčtování a potom rozdíl je počet kWh, které jste dosud nezaplatil.
Vyúčtování za elektřinu je "zásluhou" ERU a Zákonných předpisů tak nejasné a zmatečné, že vyznat se v něm, to dá študování. Na Vašem místě bych navštívil obchodního zástupce a nechal si vše podrobně vyložit a zdůvodnit. Nejlépe s písemným záznamem.
Ještě pro Váš klid: Vypněte pojistky tak, jak tomu bylo při prázdném bytě a odečtěte elektroměr po 12ti (nočních) hodinách. Pokud je el.měr mechanický, pozorujte alespoň 2 minuty kolečko, zda se nepootočí, zda je obarvená část v klidu v okénku. Pokud je elm. elektronický, pozorujte, zda neblikne některá z kontrolek zatížení. Pokud tomu tak je, nechte si zkontrolovat rozvody /navlhlé, odečtový elektroměr, bojler, cizí odběr u staré instalace, o kterém odběratel ani nemusí vědět.../.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny