Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem problém s PRE

zdravím,
přecházím od PRE jako dodavatele elektriky v Pze, týká se to bytu, který pronajímám a který je teď nepronajmutý,
tzn. že od začátku června do konce června v bytě prokazatelně nikdo nežije. Měsíční záloha - udržovací poplatek má PRE nastavený na 800kč. Po přechodu k ČEZ mi PRE poslalo za poslední měsíc červen vyúčtování s nedoplatkem 200kč, tzn. spotřeba v měsící červen za neobydlený byt s vypnutými pojistkami rovná se 1000kč. Můžete mi to někdo vysvětlit? Jedná se o slušný dům, není tam nikdo, kdo by se na mě musel napíchnout apod. Děkuju

Předmět Autor Datum
A není to náhodou nedoplatek za poměrnou část roku do přechodu k ČEZu? A nebylo by lepší se z dotaze…
jirka44 12.07.2012 14:05
jirka44
To je otázka, jak bylo vyúčtováno před tím? Obojí byly odečty? A o tom, že se nikdo nenapíchl, to ch…
kejki 12.07.2012 15:07
kejki
Podstatný je stav elektroměru při předchozím vyúčtování a posledním odečtu k datu vyúčtování. Jestli… poslední
mirektatra 13.07.2012 15:33
mirektatra

Podstatný je stav elektroměru při předchozím vyúčtování a posledním odečtu k datu vyúčtování. Jestli se na Vás někdo připojil, není pro dodavatele relevantní. Podstatné je, jestli předchozí stav nebyl odečtem, ale výpočtem, to se dá vyčíst z vyúčtování a potom rozdíl je počet kWh, které jste dosud nezaplatil.
Vyúčtování za elektřinu je "zásluhou" ERU a Zákonných předpisů tak nejasné a zmatečné, že vyznat se v něm, to dá študování. Na Vašem místě bych navštívil obchodního zástupce a nechal si vše podrobně vyložit a zdůvodnit. Nejlépe s písemným záznamem.
Ještě pro Váš klid: Vypněte pojistky tak, jak tomu bylo při prázdném bytě a odečtěte elektroměr po 12ti (nočních) hodinách. Pokud je el.měr mechanický, pozorujte alespoň 2 minuty kolečko, zda se nepootočí, zda je obarvená část v klidu v okénku. Pokud je elm. elektronický, pozorujte, zda neblikne některá z kontrolek zatížení. Pokud tomu tak je, nechte si zkontrolovat rozvody /navlhlé, odečtový elektroměr, bojler, cizí odběr u staré instalace, o kterém odběratel ani nemusí vědět.../.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru