Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak ochlazovat kancelář bez vrtání otvorů skrz zeď?

Máme pronajatou kancelář v panelovém domě, okna na jihozápad. Poradíte prosím, jak tam udržet přijatelnou teplotu v horkých dnech? Máme tu nesnesitelné vedro zvlášť odpoledne a navečer, i když zatahujeme žaluzie. Buď můžeme "větrat" ven a pouštět dovnitř rozpálený vzduch :-( Nebo odpoledne nevětráme, ponecháme si uvnitř ponecháme dopolední chladnější vzduch - ale škvaříme se ve vlastní šťávě :-( Jde o pronajaté prostory, kde nemůžeme namontovat klimatizaci s vývodem vzduchu vyvrtaným otvorem skrz zeď 3-[ Mobilní klimatizace, o nichž jsme se dočetli, musejí mít vývod horkého vzduchu mimo místnost - u nás není KAM, jedině pootevřít okno na tu rozpálenou stranu domu - to není řešení. Zatím nás nenapadlo nic jiného než přenosné stojací větráčky :-/ Díky za odpovědi!
Prosím nepište nápady typu práce v noci, firemní dovolená v horkých dnech nebo středomořská odpolední siesta ;-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak jsem se dočetl, že to co už roky používám vlastně nefunguje.....no tak začneme uvádět na pravou…
jirka44 02.07.2012 18:29
jirka44
jenže já to počítám "kancelářským" způsobem :-) K člověku musíš připočíst ještě všechny jeho osobní…
touchwood 02.07.2012 19:08
touchwood
Tak to mě opravdu, ale opravdu nenapadlo. No, asi máš pravdu :-D . A když se k tomu připočte ještě t… nový
jirka44 02.07.2012 19:13
jirka44
No, jak říkám, ventilace :-). Když používám pseudoklimu k vyčerpání teplého vzduchu, abych tam vznik… nový
mirektatra 02.07.2012 20:05
mirektatra
Měl jsem podobný problém. Funkční, jednoduché a levné řešení bylo - koupit mobilku - De Longhi klima… poslední
Evza 17.09.2012 14:19
Evza

Tak jsem se dočetl, že to co už roky používám vlastně nefunguje.....no tak začneme uvádět na pravou míru. Nejprve tvrzení, někde nahoře, že tepelný výkon člověka je 1kW. V davných dobách byly oscilátory velkých středovlných vysílačů v klimatizované kobce, kam občas musela vstoupit obsluha. Aby se tím vstupem osob zbytečně nerozhodil režim, svítilo tam několik 100W žárovek. Když vstoupil jeden člověk, jednu zhasnul. Když vstoupili dva, zhasnuli dvě. Při odchodu zase rozsvítili. Od té doby si pamatuju, že člověk hřeje asi jako 100W žárovka. To bylo okénko do historie. Teď k těm nebohým mobilním klimoškám. Nikde nevidím, o jakou plochu místnosti se jedná. Já chladím doma i v práci cca 55m3 (20m2). Klíčové je skutečně, aby ta housenka byla co nejkratší nebo tepelně isolovaná.
Že to bere vzduch z místnosti není na závadu, naopak je to výhoda. Nasává to totiž už ochlazený vzduch. Vzduch se do místnosti přisává netěsnostmi okolo dveři z chodby, která není nikdy rozpálená. Co se týká žaluzijí, to jsem řešil v jiné místnosti. Kovové žaluzie, namontované zevnitř, barva světle zelená. Dopoledne na přímém slunci, když se zatáhnou, jsou rozpálené sluncem na cca 60°C a sálají dovnitř. Náprava jednoduchá - polepil jsem okno alobalem, rázem výrazné snížení teploty v místnosti. Ovšem za cenu celodenního svícení (lokální úsporky). Že je nejlepší dvoudílná klimoška je mi jasné, jenže někdy se musí jít na kompromyš. Teď co to píšu mi tu hučí mobilka, je to dost kravál. Když jí vypnu, slyším od naproti hvízdat papoucha, to je ještě horší......tak co je lepší? :-)

No, jak říkám, ventilace :-). Když používám pseudoklimu k vyčerpání teplého vzduchu, abych tam vzniklým podtlakem dostal studený z chodby, zdá se mi řízená ventilace účinnější a levnější, nehledě na možnost umístit ventilátor do chodby a tedy výrazné ztišení v místnosti a filtrování nasávaného vzduchu, tedy nižší prašnost...

Měl jsem podobný problém. Funkční, jednoduché a levné řešení bylo - koupit mobilku - De Longhi klimatizace umí ( už mám zkušenosti s dvěma ), ne Coolexpert nebo čínu z Bauhausu - nestojí to za to. Já to s Coolexpertem zkoušel 2x a skončil jsem u dražší ale funkční De Longhi. Každé ráno v čase veder pootevřít okno, protlačit trubku, zaklínit okno, utěsnit mezery molitanem - cca. 5 min práce a pustit klimu. Funguje to!!! Není to ideál ani split, ale k podstatnému snížení teploty na přijatelnou úrove%n dojde a v kanclu je fajn chladno.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru