Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Eternit

Dobrý den prosím o radu.Při opravě balkonu vysadili výpln ze zábradlí.Praskl roh a tím bylo zjištěno že nejde o sklo ale o eternit..jsem povinna si tuto výpln nechat znovu nasadit? Balkon je větší a hodně využíván..dětmi atd.Byt je státní.Děkuji iva
Upravena velikost písmen. (Kurt)

Předmět Autor Datum
Domnívám se, že provedení závisí na majiteli nemovitosti a na Vás je, zda tam chcete bydlet i za těc…
mirektatra 21.05.2012 07:04
mirektatra
Pro klid svědomí zamázněte lom desky barvou. Ale je to jen psychologický efekt. Riziko rakoviny plic…
Jack 21.05.2012 13:17
Jack
azbestu v otevřeném prostoru bych se nebál - tam by bylo třeba doslova namlít několik takových desek… poslední
touchwood 21.05.2012 15:11
touchwood

Domnívám se, že provedení závisí na majiteli nemovitosti a na Vás je, zda tam chcete bydlet i za těch podmínek, kdy možná prokážete pomocí posudků z hygieny, že byt je zdravotně závadný. O zdravotní závadnosti vlivem eternitové(?) desky na balkoně, mi dovolte pochybovat...:-(

Pro klid svědomí zamázněte lom desky barvou. Ale je to jen psychologický efekt. Riziko rakoviny plic, způsobené azbestem je minimální. Projevilo se jen u pracovníků, kteří s ním dlouhodobě pracovali. Pokud nátěr desky není omšelý až na podkladový materiál, žádná vlákna se z ní nemůžou uvolňovat. (rozhlédněte se po okolí, kolik chatek a domků má na střechách eternit ;-) )

azbestu v otevřeném prostoru bych se nebál - tam by bylo třeba doslova namlít několik takových desek za hodinu, aby se koncentrace azbestových vláken nějak znatelně zvýšila.

Spíše bych se ujistil, že deska dobře drží a nehrozí její vylomení a pád (a tudíž riziko zranění nebopoškození cizí věci pod balkonem nebo dokonce pád dětí z balkonu dolů)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru