Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vodotesný fotoaparát Olympus TOUGH-3000 - zatečenie vodou - dá sa to opraviť?

Ahojte.

Jedná sa o tento model:
http://www.olympus.cz/consumer/208_digital-camera_ mju_tough-3000_22575.htm

Počas použitia v bazéne s chlórovanou vodou došlo k zatečeniu vody do vnútra (chyba obsluhy). Po zistení bola vybraná batéria a fotoaparát preschýnal cca 5 dní.

Po zapnutí sa na obrazovke zobrazí logo Olympus a fotoaparát sa chová, akoby sa chcel rozbehnúť. Po pár sekundách však zhasne a nič sa nedeje. Myslíte, že sa to dá ešte nejako opraviť? Nemôže byť napríklad vadná baterka?

Podľa majiteľky fotoaparátu boli v internej pamäti nejaké fotografie. Keď som ho ale pripojil k PC (PC foťák normálne rozpoznal, dokonca som sa dostal k súborom), adresár na fotografie bol prázdny. Mohli sa fotky nejako "stratiť"? Je to čudné, lebo z internej pamäte som bez problémov vykopíroval všetky súbory, napr. manuály v rôznych jazykoch, inštalačné súbory, adresárovú štruktúru etc.. Osobne sa nazdávam, že tam fotografie neboli.

Ďakujem za všetky rady aj za prečítanie.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Můžu se jen ze zvědavosti zeptat, v čem spočívala ta "chyba obsluhy"?
host 14.05.2012 22:07
host
Foťák má na boku zaklapavácí otvor, do ktorého sa vkladá baterka, pamäťová karta a sú tam konektory.…
pilot 15.05.2012 05:54
pilot
Pred par dnami som kupil zene na hranie ultrajednoduchy fotak Kodak easy share sport, mimo ine ma by…
fleg 15.05.2012 10:04
fleg
Ďakujem za tip. Za tie peniaze nie je čo riešiť. poslední
pilot 15.05.2012 17:28
pilot

Foťák má na boku zaklapavácí otvor, do ktorého sa vkladá baterka, pamäťová karta a sú tam konektory. Záklop má poistný kolíček, ktorý má dve polohy. Pri zaklopení dôjde k uzatvoreniu a kolíček zaskočí do prvej polohy. Ešte treba manuálne posunúť kolíček do druhej, poistnej polohy. Alebo inak, ten kolíček musí byť pri použití vo vode/pod vodou v poistnej polohe, resp. je dobré na to nezabudnúť. V tomto prípade (podľa údajov obsluhy) nebol kolíček v poistnej polohe a obsluha si to nevšimla.

Popri ceste, trochu som zvažoval, že by sme si kúpili do rodiny vodotesný foťák. V súvislosti s "utopením" som ale trochu "guglil" a našiel som dosť informácií, ktoré ma od tohto úmyslu odradili. Dokonca na jednej stránke skúsení užívatelia tvrdia, že hranica životnosti týchto aparátov je pri používaní vo vode niekde okolo dvoch rokov - dochádza k degenerácií tesnení a k postupnému prieniku vody dovnútra.
Neviem, ako je to u "profi-gerétov", ale takéto hračkárske v cene +/- €300 je to údajne tak.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru