Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vodotesný fotoaparát Olympus TOUGH-3000 - zatečenie vodou - dá sa to opraviť?

Foťák má na boku zaklapavácí otvor, do ktorého sa vkladá baterka, pamäťová karta a sú tam konektory. Záklop má poistný kolíček, ktorý má dve polohy. Pri zaklopení dôjde k uzatvoreniu a kolíček zaskočí do prvej polohy. Ešte treba manuálne posunúť kolíček do druhej, poistnej polohy. Alebo inak, ten kolíček musí byť pri použití vo vode/pod vodou v poistnej polohe, resp. je dobré na to nezabudnúť. V tomto prípade (podľa údajov obsluhy) nebol kolíček v poistnej polohe a obsluha si to nevšimla.

Popri ceste, trochu som zvažoval, že by sme si kúpili do rodiny vodotesný foťák. V súvislosti s "utopením" som ale trochu "guglil" a našiel som dosť informácií, ktoré ma od tohto úmyslu odradili. Dokonca na jednej stránke skúsení užívatelia tvrdia, že hranica životnosti týchto aparátov je pri používaní vo vode niekde okolo dvoch rokov - dochádza k degenerácií tesnení a k postupnému prieniku vody dovnútra.
Neviem, ako je to u "profi-gerétov", ale takéto hračkárske v cene +/- €300 je to údajne tak.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny