Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Úspora benzínu?

Říkal mi známý, že v našich televizních zprávách viděl nějaké samodomo zařízení, co se přikutí k motoru do auta a snižuje to spotřebu benzínu. Ale prý u toho hrozí nebezpečí výbuchu, protože se přitom uvolňuje vodík. Já jsem o něčem takovém ještě neslyšel (mimo nějakou vymyšlenost, že se voda elektrolyticky rozloží, vodík se použije jako palivo a kyslík se pouští do ovzduší, čímž se čistí vzduch:-D
Nevíte někdo, wo co go?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Na řešení těchto a podobných problémů není nutno znalosti fyziky, chemie ani matematiky, ale pouze s…
Henessy 20.04.2012 10:32
Henessy
Taky furt tvrdím, že kdyby to fungovalo, tak by to dávno výrobci cpali do aut, když jsou unií a ekon… nový
Prasak 21.04.2012 01:09
Prasak
ale by to fungovalo,ale nikdo z mocných o to nestojí...celý náš slavnej systém by šel do pr..... nový
filth 21.04.2012 05:29
filth
Zákon zachování energie nic? Ono se to už na ZDŠ neučí? Pak není divu, že zelená tupá paka protlačil… nový
ms 21.04.2012 14:22
ms
Samodomo to určitě fungovat nebude. Voda se do paliva přidává u vysokovýkonných přeplňovaných motorů… poslední
FilipS 21.04.2012 16:36
FilipS

Na řešení těchto a podobných problémů není nutno znalosti fyziky, chemie ani matematiky, ale pouze selský rozum.
V současné době, všichni výrobci bojují (když pro nic jiného než pro reklamu a s tím spojenou prodejnost) o snížení spotřeby a dávají nemalé peníze výzkumníkům, špičkám v oboru, aby něco vymysleli.
Zeptej se sám sebe, jestli jsou tak hloupí, že tyto převratné zlepšováky nepoužívají. Dej si pod karburátor vrtulku, která tlačí palivo do válců, na potrubí si přidělej magnety, namontuj si vyvíječ vodíku, Na kufr si přidělej spojler, na stěrače si dej přídavné přítlačné plošky a k benzínpumpě budeš jezdit jenom na obložené housky.
Pokud chcš obohacovat palivo vodíkem, netřeba elektřiny. Stačí kyselina sírová a zinek. Zn + H2SO4 ---> ZnSO4 + H2 :-D A máš výhodu, že když ti po cestě dojde kyselina, tak si ji vycucneš z baterie.:))
A nebo si natáhni šlaušek od odvětrávání baterie . Pb + H2SO4 → PbSO4 ↓ + H2↑

Taky furt tvrdím, že kdyby to fungovalo, tak by to dávno výrobci cpali do aut, když jsou unií a ekonomickou situací dělat úsporné motory s nízkými emisemi. Určitě nejdou na ruku naftovým šejkům, protože ta automobilka, která by měla poloviční spotřebu vůči ostatním, by měla obrovskou konkurenční výhodu.

Zákon zachování energie nic? Ono se to už na ZDŠ neučí?
Pak není divu, že zelená tupá paka protlačila biopaliva, která kvůli "úspoře" fosilních paliv naopak stála za zvýšenou spotřebou fosilních paliv!
A ty konspirační teorie jsou také "Bio"! Náhrady klasických paliv pro svá bojová letadla hledala a hledá americká armáda. Důvod je zcela jasný, včetně strategické výhody pro celé hospodářství.

Samodomo to určitě fungovat nebude. Voda se do paliva přidává u vysokovýkonných přeplňovaných motorů, kde je problém uchladit válce. Normálně to lze řešit velmi bohatou směsí, ale i ta má omezené možnosti a navíc se velmi zvyšuje spotřeba paliva. Navíc voda se neleje přímo do nádrže, ale míchá se před vstřikem, pouze v případě, že to je nutné. Voda logicky snižuje výkon motoru. Využití bych viděl u nějakých no-limit závodních speciálů. Vím, že s tímhle nedávno hodně špekuloval Mercedes u dieslových motorů s cílem snížit produkci NOx. Asi se na to vybodli, když naplno spustili systém AdBlue.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru