Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahoj kutilové. Děkuji všem co jste mi poslali radu.. koukněte na grily (ohniště ) přenosné KEDAR neb… nový
Jarika 23.07.2020 22:48
Jarika
Pokud chceš něco takového a udělat na koleně, tak sehnat disk z diskových bran nebo dno z většího bo… nový
nerady 23.07.2020 23:22
nerady
Já mám obyčejnej gril na nožičkách (cca výška 600mm nad zemí) . Je to obyčejný vypouklý plech cca 1m… nový
jenda d 24.07.2020 09:22
jenda d
MISKU s názvem přenosné ohniště s uchy o několika průměrech,myslím největší asi metr, jsem viděl v n… nový
anonymní 357 27.07.2020 22:56
anonymní 357
To řezání plamenem neplatí pro nerez,měl jsem to zmínit hned. poslední
anonymní 357 28.07.2020 07:33
anonymní 357
.. ještě TARANIS GRIL..ta vyfrézovaná drážka na mastnotu je fajn..? nový
Jarika 23.07.2020 23:40
Jarika
Vážená tady jste na kutilské poradně, pokud ho chcete tak si ho za 40 tisíc kupte a nebásněte o dráž… nový
nerady 23.07.2020 23:46
nerady
Aby vyfrézování drážky nebylo dražší než orig.gril a souhlasím,takovou pitomost bych čistit nechtěl. nový
anonymní 357 27.07.2020 23:06
anonymní 357

Ahoj kutilové. Děkuji všem co jste mi poslali radu.. koukněte na grily (ohniště ) přenosné KEDAR nebo REMUNDI.. chtěla bych ukutit grilovací plotnu s ohništěm..? líbí se mi jak to může být velké a taky kulaté..? teda ..celé se mi to na mojí chalupskou zahrádku nehodí a nelíbí? jen ta horní část..ta grilovací plotna má asi 12mm a ohniště uprostřed je ze slabšího materiálu..a celé to je spojené a někde musí foukat vzduch a..? a jsem blázen, co? ? Jsem od Kašperských Hor, tak nejbližší prodejna s takovými materiály ( plechy ) bude v Plzni nebo v ČB? Děkuji za rady a nápady..Jarika

Pokud chceš něco takového a udělat na koleně, tak sehnat disk z diskových bran nebo dno z většího bojleru nebo vzduchojemu ( někde v kovošrotu). Do dna vyvrtat díry a na to přichytit rošt z nějakého kotle nebo si rošt svařit z kulatiny (kdysi jsme nato používaly vyřazená síta z kamenolomu), při použití dřeva to postačuje, při použití dřevěného uhlí nevím. Na přikrytí je možné použít parabolu ze satelitu nebo starou kulatou dopravní značku (mají průměr 700 mm). Osobně bych ale takhle velké ohniště či gril nedělal pokud si tím nebudu vydělávat. Je tam velká spotřeba dřeva a musí se to neustále hlídat. Já sám mám udělané ohniště ze starých šamotových cihel vyskládaných bez malty na sucho a rošt mám z vyřazeného kotle Dakon, rošt má rozměr 35 x 35 cm. Nad tím používám rošt z nějakého vyřazeného grilu, nebo litinový tál o rozměrech 30 x 45 cm. Bohatě to stačí na 6 až 8 kotlet. Ještě si uvědom, že když je to nové tak to vypadá krásně ale po prvním výpalu už to žádná krása není.

Já mám obyčejnej gril na nožičkách (cca výška 600mm nad zemí) . Je to obyčejný vypouklý plech cca 1mm a je černý vypalovaný email v peci . Tudíž plech tam nemusí být nijak silný . A to běžně používám dřevěné uhlí . To totiž rozpálím v tom hrnci(komínu) a pak ho vysypu a to pak žhne . Není tam žádná vysoká teplota . Není to v principu výheň , kde zespodu je hnán vzduch . U dřeva naopak se dělá zespodu popel , což také tvoří izolaci.
Pruměr to má možná 40cm , na tom rošt a polévaná poklice. Spodní lavor má z boku držátka s dřevěným obložení . Když řeknu , že to má sakumprdum 5kilo a odnesu to po vychladnutí pod střechu .

Trochu jsem pohledal a vypadá asi nějak takto https://www.hornbach.cz/shop/Gril-na-drevene-uhli-kotlovy-Compact-47-cm/10139516/artikl.html

Když grilujem dáme na trávník a pak ho schovám a nic nezavazí. Přikoupil jsem ten rozpalovací komín a nabodávací vidlice na špekáčky když je grilujem na dřevě .

MISKU s názvem přenosné ohniště s uchy o několika průměrech,myslím největší asi metr, jsem viděl v nejmenovaném hobbymarketu v Písku,budou ho mít i v Klatovech.Desku neporadím,tu sílu nemá každý,ale nenechte se zblbnout těmi lasery a plazmami,jde to samozřejmě vyříznout i plamenem/autogenem/a ten má asi každý zámečník,kovovýroba,automechanik a pod.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru