Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pracka Elektrolux

Dobry den, prosim o radu. Mam pracku Elektrolux EW 1267. Pri prani na 40(jine jsem nezkousela)cyklus trva 2.03 hod. Zastavi na case 1.44 a nic nedela. Necha dvere uzavrene , vse sviti, jako by se nic nedelo a prala. Zadne chybove hlaseni se neobjevi. Myslela jsem, ze treba neumi ohrat vodu, tak jsem ji zastavila, nechala vypustit vodu a vyzdimat, vyndala jsem pradlo jeste teple. Pokud volim funkce mechanicky - otacenim volice, tak dela vse. Vypousti, zdima i odstreduje. Vim, ze budu volat opravare, ale na co mam byt pripravena :-) Dekuji moc za radu.Jeste jsem zapomela napsat, ze pred 2 mesici byla provedena prvni oprava po 6 letech - vymena uhliku. Dekuji.:-) Zuzka

Předmět Autor Datum
V prubehu dne se intenzivne venuji sledovani sve silene pracky a zjistila jsem dalsi informace. Prac…
zazoo 11.03.2012 16:16
zazoo
Klidně to můžou být studené spoje v programátoru a to si opravují bastlíři, opravář praček mění celý…
kejki 12.03.2012 00:14
kejki
Prosím, nechte jí delší čas, pokud se zastaví a zdánlivě nic nedělá, jen se fláká jak policajt. Sled…
mirektatra 12.03.2012 11:14
mirektatra
Diky, zacinam pozorovat :-)
zazoo 30.03.2012 23:01
zazoo
Pozorovala jsem ji cely den a zjistila nasledovne> Ze je to mrcha lina, ktera si dela co chce, ale s…
zazoo 01.04.2012 01:24
zazoo
Vyčistit trubičku presostatu. Z bubnu vede trubička, podle které pračka zjistí hladinu vody. Najít n…
kejki 01.04.2012 23:24
kejki
Dekuji za pomoc Kejki:-) musim nekoho sehnat, kdo by to zvladnul. Uloha to v dnesni dobe nelehka. To…
zazoo 03.04.2012 22:06
zazoo
A nepomohlo by zcela teoreticky prozatim, nez nekoho najdu, kdybych pracku vycistila nejakym ucinnym…
zazoo 04.04.2012 16:54
zazoo
V tomhle ne, navíc tu máme pěkné vlákno o pračce, která po vyčištění zčernala.
kejki 05.04.2012 00:37
kejki
Zahada hlavolamu rozlustena ....:-) pri predesle vymene uhliku doslo k vymene za uhliky pro jiny typ…
zazoo 28.04.2012 00:55
zazoo
Patrně ten opravář číslo 1 čekal, že bude chodit na opravy každé 2 měsíce.
kejki 28.04.2012 19:04
kejki
.Dobrý den. Mám pračku elektrolux EWF 10470 W , která po chvilce praní nabíhá do vysokých otáček mlá…
lvice 14.07.2012 02:23
lvice
Nemáte proudový chránič? Topné těleso je poškozené a dělá svod přes vodu. Elektronika z toho šílí. D…
kejki 16.07.2012 10:05
kejki
Byl tu opravář a na pračce vyhledal, jakou chybu to hlásí. Hlásilo to chybu 52 co je podle tabulek m…
lvice 16.07.2012 17:31
lvice
Dobrý den,za studena pere bez tělesa normálně.Se zapnutou teplotou to dělá při prání, pláchnutí a žd…
lvice 17.07.2012 12:41
lvice
Takže vada se nese se spuštěním tělesa. Reklamace opravy, pračka stále nefunguje. měřil to těleso s… poslední
kejki 17.07.2012 22:11
kejki

V prubehu dne se intenzivne venuji sledovani sve silene pracky a zjistila jsem dalsi informace. Pracuje ciste nahodile. Zastavi kdy chce a mohu ji opet spustit pouze manualne. zadne casy neplati. Klidne pere, na cisleniku je stejny cas i nekolik minut a pak si klidne zastavi. Umi zdimat, plachat, odstredovat. Pouze se mi zda, ze ty cykly s pranim si nejak zkracuje, beruska ma silena. Co s ni?

Prosím, nechte jí delší čas, pokud se zastaví a zdánlivě nic nedělá, jen se fláká jak policajt. Sledujte ji a přesně popište předchozí krok před zastavením (ždímala, napouštěla, vypouštěla...), způsob chování v prostoji (odemčená dvířka, teplota vody, měla začít vypouštět, ale kašle na to...) a krok po opětovném spuštění (pokračuje, začne od začátku, musí se ručně nastavit na další krok...). Potom bude možné přesněji identifikovat vadu (a nemyslím si, že vada je nějak kritická).
Pračka není blbá, ale "blbuvzdorná".Snaží ochránit sebe a prádlo a často při zdánlivé poruše jen čeká na splnění podmínky pro další krok programu (nízká hladina vody, čerpání, které nenastane kvůli ucpanému snímači...).

Pozorovala jsem ji cely den a zjistila nasledovne> Ze je to mrcha lina, ktera si dela co chce, ale stejne ji mam rada a tak ji porad davam sanci a chci ji zachranit pred zeleznym srotem :-)
Zastavuje se kdyz napousti vodu do bubnu a ta tece primo na pradlo. Voda tece na pradlo, mam pocit, ze i cerpadlo vodu v te chvili odcerpava, na programatoru je prani a ja jsem celou dobu nevidela, ze by byla v bubnu voda vic, nez tolik, ze je pradlo mokre (nevidim zadnou hladinu vody). Pak se pracka zastavi, dvere jsou porad zamcene a nedeje se vubec nic. Aby pokracovala musim ji vypnout a znovu zapnout a to pak cisla na ciselniku nekdy poskoci o dve minuty a ona pokracuje v napousteni vody. Buben se toci, pracka napousti i vypousti, pak se zase zastavi, musim ji vypnout a zapnout aby pokracovala a pak treba uz jen vypousti. Mam za to, ze se porucha objevuje nejcasteji v souvislosti s vypoustenim nebo napoustenim, ale krk na to nedam. Nekdy totiz vypere 30 minutovy cyklus bez preruseni. Mam ovsem pocit, ze buben neni nikdy plny vody (to ale nevim jak ma byt, ale pena tam taky neni, tak asi zadne velke prani to nebude)
Filtr je cisty i na pritoku i na odtoku vody z pracky. Dnes jsem si ale vsimla, ze kdyz odstreduje na vysoke obratky, tak piska v hodne vysoke frekvenci, az jsem mela pocit, ze bych ji snad mela vypnout, aby cela nevybuchla. Nebyl to normalni zvuk jako jindy pri odstredovani. Pred 2 mesici mi menil opravar uhliky a pred 2 tydny mi rekl, ze si mam koupit novou pracku, ze je chyba v elektronice a ta, ze stoji 5 tisic. Ja mam tu pracku rada a kdyz by ji slo pomoc, tak to rada udelam.......
Uz mne nic nenapada, nevim, co bych jeste napsala, jenom snad, ze bych chtela uz poradne vyprat.....
Dekuji moc za pomoc..:-)

Vyčistit trubičku presostatu. Z bubnu vede trubička, podle které pračka zjistí hladinu vody.
Najít někoho, kdo elektroniku nevyměňuje, ale opravuje (typicky opraváři televizí) a požádat o zásah na destičce. Ale pořád to nemusí zabrat.

Zahada hlavolamu rozlustena ....:-) pri predesle vymene uhliku doslo k vymene za uhliky pro jiny typ pracky, byly prilepeny izolepou a to se pan opravar tedy hodne divil, jak to muze opravar na znackovou pracku vubec udelat......nicmene uhliky nepasovaly a probijely na kostru motoru a to delalo ruzne divy..........

.Dobrý den. Mám pračku elektrolux EWF 10470 W , která po chvilce praní nabíhá do vysokých otáček mlátí ,zastaví se a po několika minutách pere dál a nebo zase poskočí a zastaví se.Vše se děje v době kdy hřeje vodu a pere. Když otočím knoflík na ždímání vyždímá ,odsává . Dělá to při všech telotách. Prosím poraďte co to může být.

Byl tu opravář a na pračce vyhledal, jakou chybu to hlásí. Hlásilo to chybu 52 co je podle tabulek motor, motor proměřil a podle měření ok, proměřil těleso taky ok,na desce přeletoval nějaké spínací relé, že se prý by to mohl být studený spoj .Nic nenašel pračku pustil bez prádla a nic se nedělo normálně prala. Po vložení prádla asi po patnácti minutách naběhla do vysokých otáček a zastavila. Když se nic nedělo po patnácti minutách jsem zvolila stejný program na čtyřicet stupňů s kratším časem normálně vyprala, a při posledním odstředění na minutníku zůstala zobrazená jedna minuta a protože jsem pračku nevypnula, po pěti minutách se roztočila a zase zastavila, neukončila program.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru