Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vestavné spotřebiče do kuch. linky - koupit s kuchyní nebo zvlášť

Dobrý den,

čeká mě rekonstrukce kuchyně a s tím spojená výměna kuch. linky. Chtěli bychom vybrat nějakou v Oresi na míru a já se chci zeptat kde nakoupit spotřebiče? Jrstli přímo v Oresi nebo zvlášť někde v elektru s nabídkou montáže. Cenově je mnohem výhodnější zakoupit spotřebiče nezávisle na dodavateli linky, ale kolegyně manželky mou ženu straší tím, že pokud si nesedne do korpusu spotřebič koupený jinde tak to nikoho nezajímá, ale že pokud bude spotřebič zakoupen spolu s kuchyní tak i za cenu opětovné demontáže linky spotřebič osadí tak jak má být. Nemáme v tomto žádnou osobní zkušenost proto prosím o radu jaký postup je lepší. Konkrétně se jedná o 4 až 5 spotřebičů a to horkovzdušná trouba, myčka, plynová varná deska, digestoř a případně mikrovlnná trouba. Za každý postřeh a radu budu rád a předem děkuju.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Slušná firma ti vyjde vstříc, když si koupíš vlastní spotřebiče. Prostě ti upraví kuchyň tak, aby ta… nový
Prasak 06.03.2012 14:55
Prasak
souhlasim s mymi predrecniky. Nicmene moje zkusenost byla, ze jsem v kuchynskem studiu (ne oresi) do… nový
Plac 06.03.2012 15:53
Plac
Děkuji za Vaše reakce. V neděli máme domluvenou schůzku v Oresi na návrh kuchyně jako takový takže s… nový
bruna 06.03.2012 16:11
bruna
S dodanými spotřebiči mají méně práce (ví s čím pracují) a větší vejvar (provize z prodeje spotřebič… nový
TNT 06.03.2012 16:10
TNT
Ještě dodám, že ve studiu se mi stalo, že při návrhu mi části kuchyně zaplácly hluchými místy (zásle… poslední
TNT 06.03.2012 16:20
TNT

Slušná firma ti vyjde vstříc, když si koupíš vlastní spotřebiče. Prostě ti upraví kuchyň tak, aby tam ty spotřebiče sedly. Ideální je, když budeš mít spotřebiče dopředu, aby podle nich mohli udělat linku. Pokud to firma odmítne, tak rychle od nich pryč, protože jakmile nerespektují přání zákazníka při zadání, tak jak se asi budou stavět k reklamacím? No fuj.

Když necháš koupit spotřebiče od dodavatele kuchyně, tak bys je měl mít za nižší sazbu DPH, nebo to tak alespoň dřív bylo.
Buď ti nabídnou nějaký spotřebiče, který oni mají k dodání, nebo solidní výrobce ti opět nechá vybrat cokoliv chceš a oni to seženou.

souhlasim s mymi predrecniky. Nicmene moje zkusenost byla, ze jsem v kuchynskem studiu (ne oresi) dostal i na spotrebice takovou slevu (navic tehdy jeste o 10% ensi DPH), ze vysly cenove stejne, mozna i mene jako na internetu a neresil jsem (jedine omezeni byla znacka, protoze kuchynske studio nabizelo cca. 6 znacek spotrebicu a ja mel dopredu vyhlidnutou 7. :-) nicmene po cca. 3 letech provozu nemohu rict, ze to byla spatna volba...

Plac

Děkuji za Vaše reakce. V neděli máme domluvenou schůzku v Oresi na návrh kuchyně jako takový takže se hned zmíním o tom, že bych chtěl vlastní spotřebiče a uvidím jak se k tomu postaví. Ono totiž cena jednoho spotřebiče stejného typu a značky je opravdu okolo 1/3 ceny nižší, samozřejmě plus minus. Např. trouba která se mi líbí stojí u nich přes 16 tis. u ověřených prodejců na internetu je cena něco málo nad 11 tisíc a to už je značný rozdíl. Kdyby ještě někoho něco napadlo nebo měl nějaký tip nebo zkušenost budu moc rád. Všem díky.

S dodanými spotřebiči mají méně práce (ví s čím pracují) a větší vejvar (provize z prodeje spotřebičů). Pokud vám dají specifikace co to je za výrobky a ty se podíváš, jestli ty spotřebiče nejsou shity, tak proč do toho nejít. V opačném případě hledej flexibilnější kuchyňské studio nebo truhláře. Obvykle dopředu potřebují vědět rozměry spotřebičů a obecné info k instalaci - lze stáhnout manuály z webu, neměl by to být problém.

BTW vloni jsem dělal kuchyni. Ve značkovém studiu na kuchyně jsem si udělal návrhy za cca 1000Kč s cenovou kalkulací a radami kolem, a ve finále mi to realizoval místní šikovný truhlář s dobrými referencemi. Úspora proti studiu byla kolem 30% (vybral jsem si libovolné doplňky a spotřebiče), původní cena byla 100 tis.Kč. Ceny jsou relativní, je třeba chodit do víc studií i k truhlářům a říct si o hrubou kalkulaci cen + vidět materiál z čeho bude kuchyň! a tak eliminovat ty předražený.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru