Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rady a varování: přestavba panelákového jádra.

Prosím zkušenější, co už to mají za sebou, jestli by nemohli sdílet své poznatky, hlavně čeho se vyvarovat a kde neudělat chybu.
Staré uspořádání:
[http://kutilska.poradna.net/file/view/1474-stary-g   if]

Představuju si to tak, že po vybourání papundeklového jádra se postaví nové zdi a v koupelně mám v plánu nechat zvýšit podlahu a snížit strop. Ve zvýšené podlaze povedou odpady a voda do přesunuté kuchyně, ve sníženém stropu bude vzduchotechnika (digestoř, odvětrání koupelny) a elektroinstalace.
Nové uspořádání:
[http://kutilska.poradna.net/file/view/1475-novy-gi   f]

Děkuji předem za všechny rady a informace.

Ještě nevím, jestli u koupelky dát posuvné dveře nebo klasiku, u posuvných se obávám zanášení vlhkosti do pouzdra, bude-li.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud by jsi měl zateplený strop, tak v případě vytvoření podhledu hrozí přesunu tepelného mostu a t…
TNT 05.03.2012 17:28
TNT
Nad náma je ještě jedno patro, tak se stropem by snad problém být neměl. Odpad z kuchyně bude delší,…
JoDiK 05.03.2012 18:38
JoDiK
Důrazně nedoporučuju zvedat podlahu kvůli odpadům. Jednou by jsi proklínal sám sebe. Ani dispozice s…
sHpy00n 05.03.2012 23:06
sHpy00n
K tomu rohu v kuchyni - já mám dva. V jednom je dřez, ve druhým jen pevný poličky a lomený rohový dv…
Prasak 06.03.2012 10:15
Prasak
Já mám v rohu minibojler a dřez tam přesahuje odkapávací plochou. Ale jako úložný prostor je to na p… poslední
kejki 07.03.2012 23:45
kejki

Pokud by jsi měl zateplený strop, tak v případě vytvoření podhledu hrozí přesunu tepelného mostu a tím ke srážení vlhkosti (tvorba mokrých map a plísně). To je třeba individuálně vyhodnotit, jestli něco takového může hrozit.
Tak jak to máš namalovaný by potrubí z kuchyně vyžadovalo víc metrů a teoreticky o něco víc zvednou podlahu (cca 3% sklon je 3cm na metr potrubí), konzultuj s více řemeslníky (nejlíp při zadání prací a kalkulace cen, to se z nich dá páčit zajímavé informace), kdyby odpad od kuchyńské linky šlo část ve zdi ještě přes roh a ústí by bylo v podlaze kuchyně naproti stoupačce, nebo co to tam je, a tím by svodové potrubí bylo minimální i menší zvednutí podlahy. Tak jak to máš namalovaný by vyžadovalo větší zvednutí, záleží taky jak hluboko můžeš jít do podlahy protikompenzace zvedání. Před rokem jsem přestavoval byt v paneláku a podlahu jsem se nerozhodl zvedat, pár důvodů se našlo, i když by se tam rošt v koupelně hodil jak sviňa :-).

Důrazně nedoporučuju zvedat podlahu kvůli odpadům. Jednou by jsi proklínal sám sebe. Ani dispozice se mi nijak nepozdává. Zdá se mi to nebo opravdu zmenšuješ koupelnu a zvětšuješ kuchyň? Co je to ten rošt mezi umyvadlem a pračkou? Snad ne podlahová vpusť - gule? Neblázni; dnes už je to dávno přežitý archaismus.
Odpadem se dá pohodlně obejít kolem celé koupelny a schovat jej do přizdívky viz přiložený obrázek. Je to nový stav zrovna takového průchozího jádra jakým jsi zatím obdarován i ty.
Ještě než zvolíš definitivní řešení rohu kuchyňské linky doporučuju prostudovat odkaz z tohoto threadu:Zajímavé porovnání rohových skříněk kuchyně.

Já mám v rohu minibojler a dřez tam přesahuje odkapávací plochou. Ale jako úložný prostor je to na pendrek. A šikmo hozený dřez zabere ještě víc místa, do skříňky jsou 45cm dvířka a v nejširším místě má skříňka přes metr. A pak je to jako v tom videu, vystěhovat 10 věcí, abych se dostal pro 11.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru