Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ochotného řemeslníka aby pohledal...

Nějakou dobu zpátky jsem se tu pídil po závitové trubce, jestli někdo v nějakém obchodě nezahlédnul. Vlákno je už staré a souvisí s tímto jen nepřímo.
Tato potřeba přišla opět a tak jsem místo objíždění Bau* a železářství, kde jsem předtím totálně neuspěl, našel na Internetu hrst mailových kontaktů na instalatéry a fachmany v oboru voda-plyn-topo a oslovil je mailem, že mám zájem o 6 kusů deseticentimetrové trubky (stačí obyč pozink), která bude mít po celé své délce vyřezán 3/4 závit. Nebo klidně i v kuse, rozřežu si to sám. No a jestli by měli zájem to pro mě udělat a co by za to chtěli.
Uplynulo více než 72 hodin a nejen že jsem nenašel nikoho, kdo by to udělal, ale NIKDO z oslovených se ani neozval zpátky! Ani za to odmítnutí mailem jim člověk nestojí. Zdá se, že pokud nechci předělávat vodu v celém domě, tak o drobnosti nemají zájem. Nicméně po téhle zkušenosti bych zrovna těmhle rekonstrukci vody už nezadal.
Cílem tohoto tématu je jednak odlevit si :-) a jednak zadoufat, že třeba je mezi přítomnými někdo kdo oplývá potřebným vybavením a za úplatu bude ochoten mi pomoct (a asi to i předat poště, protože Brňáka se závitořezem nejspíš nenajdu). Děkuji a nenechte si otrávit den jako já...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Výňatek z klasika: Když jsme jako děti něco doma na nábytku poškodili, řekl tatínek truhláři v naší…
Yarda 01.03.2012 07:00
Yarda
jo, Saturnin je Saturnin.. ;-) poslední
touchwood 03.03.2012 19:48
touchwood

Výňatek z klasika:

Když jsme jako děti něco doma na nábytku poškodili, řekl tatínek truhláři v naší ulici: "Mistře, potřeboval bych opravit to a to." Mistr truhlář poděkoval za zakázku a slíbil, že tam bude v minutě Pepík s vozejčkem. A případ v dnešních poměrech téměř neuvěřitelný: ten Pepík tam v minutě s vozejčkem byl, na mou duši, můžete se zeptat. Moje dcera, pokračoval doktor, má doma pro dítě takovou ohradu se svislými příčkami. Nedávno jedna ta příčka praskla, rozštípnuté dřevo trčelo výhružně vzhůru a člověk si darmo představoval, kdyby ten človíček, co se tam batolí, na to upadl. Tak jsem si řekl, že se postarám o to, aby to bylo zase v pořádku, aby ten capart také věděl, nač má dědečka. Protože jsem se stal stykem se řemeslníky značně skromným, ani v duchu mi nenapadlo, abych si počínal jako nebožtík tatínek, i vzal jsem tu posadu sám, jak jsem nejšikovněji dovedl, a nesl jsem ji k nejbližšímu velkovýrobci nábytku. Nečekal jsem, že se mnou bude jednat, jako kdybych mu přinesl objednávku na milión obývacích pokojů, ale také mne cestou netrápily úvahy, jestli se pan velkovýrobce dobře vyspal a jestli snad nepřijdu nevhod. Potřeboval jsem, aby mi to opravil, a byl jsem ochoten za to zaplatit, aniž bych smlouval. Prošel jsem průjezdem, pak špinavým dvorkem a vešel jsem do továrny o jedné malé místnosti a špinavém skladišťátku. Vysvětlil jsem panu továrníkovi, co bych potřeboval, když jsem byl předtím velmi slušně pozdravil. Můj pozdrav nebyl opětován a pán té provozovny se na mne podíval tak nevrle a nevraživě, že se můj výklad stal poněkud rozpačitým. Než jsem domluvil, pan velkovýrobce odešel, prásknuv za sebou dveřmi. Dva tovaryši se podívali rozpačitě na sebe, pak na mne, a pokrčili rameny. Vtom už mistr pootevřel dveře, kterými prve odešel, a řekl mi rozzuřeně: "S takovými věcmi se nemáme čas zdržovat!" a práskl dveřmi ještě hlučněji než prve. Domnívám se, že kdyby někdo přišel do UP závodů, aby mu spravili polámaný žebřík, že by s ním jednali slušněji. Nepřeju nikomu nic zlého, končil doktor Vlach, a mé nervy nepotřebují vzrušujících podívaných jako dráždidel, ale kdybych se dověděl, že podle neprávem zapomínaného způsobu, užívaného za Karla IV. blahé paměti, budou tohohle mistra truhlářského potápět v koši do Vltavy, šel bych tam už ráno, abych si na tu podívanou zajistil místo hned u zábradlí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru