Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pákovka protéká z hubice

Chlapi, mám v koupelně pákovou baterii spojenou i se sprchou v jedno. Vždy po zastavení vody mě ještě asi tak 10 sek. protéká voda z hubice pákovky do umyvadla (ne ze sprchy). Bude to asi kartuší a těsněním, že ??? Všude jsem se dočel na internetu o tom, že voda lidem protéká po obvodu pákovky, ale ne jako teď u mě. Jsem mladší ročník, takže jsem se s tím kloudně ještě nesetkal. Výměnu bych také vlastně dělal poprvé :-/ Dík.

Předmět Autor Datum
Pokud to teče jen 10 vteřin a nemáš tam časovací ventil, pak je to tím, že sprchová hadice a výtokov…
Henessy 22.02.2012 18:34
Henessy
Díky za odpověď a omlouvám se, že jsem to popsal trošku krkolomně. Ano, přišlo mi to divné, protože…
feliciemen 22.02.2012 20:31
feliciemen
A když položíš hadici se sprchou na dno vany tak to taky teče?
jirka44 22.02.2012 21:11
jirka44
Já si myslím, že přepínací páčka (táhlo, nebo co tam je), pro volbu směru sprcha, nebo výtok,by měla…
Zerozero 22.02.2012 23:47
Zerozero
U některých výrobků po zavření vody spadne špérklapka a vypustí sprchu. Asi aby to tam nehnilo, či c…
Filuta 23.02.2012 04:53
Filuta
Je to přesně tak, jak píše v úvodu Henessy.
Vladaj 23.02.2012 19:10
Vladaj
A jak si s tím má poradit ženská?!Pro mě je záhadou,že po sprchování voda stále kape.Někdy se ale st…
Allenna 08.12.2019 08:52
Allenna
Šikovná ženská, správná hospodyňka i pro pírko do železárstva s armatúrou skočí. Podľa typu mixážne…
Nuda 08.12.2019 09:21
Nuda
A jak si s tím má poradit ženská? naprosto stejně jako chlap. Nebo jsou snad ženský méně šikovné?
jirka44 08.12.2019 14:39
jirka44
Ale hledaný genius se jí ozval.Je to Nuda!:-D poslední
Karel04 08.12.2019 18:29
Karel04

Pokud to teče jen 10 vteřin a nemáš tam časovací ventil, pak je to tím, že sprchová hadice a výtokový ventil jsou spojené nádoby. je li průtok vody větší, než stačí propustit výrokový ventil ( a to je běžné zvláště při použití perlátorů a spořičů) pak nateče voda i do hadice a když zastavíš kohoutek, tak z hadice vytéká ven. Bylo li by vadné těsnění, kapalo by to pořád.

Díky za odpověď a omlouvám se, že jsem to popsal trošku krkolomně. Ano, přišlo mi to divné, protože v případě těsnění by to protékalo spíše okolo pákovky. Časovací ventil tam nemám a když jsem se před nedávnem nastěhoval do nového bytu tak to nedělalo. Spíše mě napadlo, zda se tam někde nezačal vytvářet vodní kámen a voda tak začala natékat jak do hadice od sprchy, tak do hubice nad umyvadlem a při zastavení vody se jen vracela voda z hadice. Popravdě jsem to zkoušel a dělá to vždy i při různých intenzitách průtoku vody. I při jen slabém. Dle toho pak je odpovídající čas vody, která výteká po zaklapnutí pákovky...
Dá se s tím něco dělat, abychom vlastně neplatili tu vodu navíc ???
Dík.

A jak si s tím má poradit ženská?!Pro mě je záhadou,že po sprchování voda stále kape.Někdy se ale stane,že po sprchování naopak nespadne ani kapka.Nedovedu si to vysvětlit.Někdy to téměř protéká a sbírám vodu,jindy pohoda.Obávám se,že toto mně nevysvětlí nikdo,přesto to píši,že se třeba génius najde. V tom případě díky. A.

Šikovná ženská, správná hospodyňka i pro pírko do železárstva s armatúrou skočí.

Podľa typu mixážnej batérie si kup fungl novú kartuš vyrobenú z teflónu a tiež gumené tesnenia s troma dierami pod kartuš pákovej batérie. Tiež si kup jeden kus silikónovej (alebo teflónovej), stuženej vazelíny na podmazanie tesnení a metalických závitov pred zborkou kartuše.

--------------------------------------------------
Prehadzovačka sprchy je situovaná až za kartušou, teda ak voda vyteká zo sprchy je to iba zostatkový obsah vody nahromadený v hadici či v potrubí vedúce do sprchy a v samotnom telese sprchy. Ak sa dostáva do sprchovej hadice vzduch, obsah vody samospádom vyteká po uzatvorení mixážnej kartuše.

Prehadzovačka sprchy má tiež vlastné tesnenia a tesnenie U-krúžka (malého guferka), aby voda nevyvierala v okolí prepínacieho tiahla alebo nesršala do výtoku batérie do vane a zároveň aj do sprchy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru