Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Domácí pekárna - nerovnoměrné pečení

Tak já mám Moulinex se dvěma hnětacíma hákama, 3 velikosti chleba (750,1000 a 1500 g), 3 stupně propečení. Teď ale nevím přesné označení, protože jsem odnesla krabicu do sklepa.
Nižší napětí prý u nás nehrozí, spíš vyšší. U toho propadlého chleba, to bylo pouze 1 x na odložený start a s nevyzkoušenou kupovanou směsí. Takže příště zkusím nejprve normálně, pak teprve až se povede, tak budu zkoušet odložený start. Jinak jsem zatím dávala střední velikost (1000 g) a střední propečení, i když to bylo jenom z 500 g mouky + 370 až 380 g vody, takže příliš velká náplň taky nebyla.
Včera večer jsem pekla 4. chleba. Byla to kupovaná směs na slunečnicový chleba, vodu jsem přidala přesně podle návodu, ale v průběhu hnětení jsem dosypala trochu mouky, protože se to moc lepilo. Program jsem nastavila opět na střední velikost a střední propečení a celozrnný chléb (podle návodu u pekárny nejen déle kyne, ale i o 10 minut déle peče oproti základnímu programu). Uvnitř byl pěkně nadýchaný, vrchní kůrka byla skoro málo a boky a dno opět trochu spálené. Tak zítra ještě zkusím zakrýt průzor nějakým hadrem a když to nepomůže, tak asi budeme reklamovat.Ale i tak se snědl celý :-) (oproti těm předešlým).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny