Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přihlášení tažného zařízení

Ahoj dnes jsme si na vůz zakoupili nové TZ na vůz zítra nám jej budou montovat v servisu auto kelly nevíte co je potřeba k přihlášení a jestli stačí jen na registr vozidel kam spadám dle trvalého bydliště?Nebo musím na technickou kontrolu a pak na registr děkuji

Předmět Autor Datum
Našel jsem toto: Koupí tažného zařízení ještě nic nekončí. Je třeba provést montáž a následné přihl…
Potkan007 10.01.2012 20:18
Potkan007
Když jsem si nechal montovat tažné zařízení, potvrdili mi certifikát přímo v servisu. Měli oprávnění…
čechy 10.01.2012 20:25
čechy
OK děkuji myslel jsem si to když mi dají razítko budu jedině rád jinak auto kelly by snad mohlo není…
David5551 10.01.2012 21:12
David5551
Tak u Kellyho by to měli mít, pokud se ohánějí svým jménem.
Prasak 10.01.2012 21:27
Prasak
pokud si ho namontujete sám, musíte mít doklad z evidenčky, pokud to namotuje odborná firma, vydá do…
milan.cukrar 10.01.2012 21:50
milan.cukrar
Mě byl dokument od autorizovaného servisu h** platnej. Hnali mě na STK a pak to teprva přihlásili.
Filuta 11.01.2012 00:42
Filuta
Filuto, je to možné, ale já to nechal namontovat ve Škodě na Dukle v Pardubicích, pak došel ne evide…
milan.cukrar 11.01.2012 16:38
milan.cukrar
U mě to probíhalo podobně, jen jsem si nezapoměl brýle. :-D:-D;-)
čechy 11.01.2012 20:19
čechy
Montováno v autorizovaném servisu (kde jsem auto koupil, typ si dovolím zatajit, vůz stál 1M). Přihl…
Filuta 12.01.2012 00:24
Filuta
Někdy ty úředníci a pracovníci STK vědí o tom co dělají úplní hovno. V září jsem vezl naší CASku TAT…
manas 12.01.2012 10:31
manas
Filuto, kdyby to napsal někdo jiný, tak řeknu že snad kecá.... ale asi máte pravdu, že to je holport…
milan.cukrar 12.01.2012 16:55
milan.cukrar
U mě to probíhalo stejně, akorát nepotřebuji brýle tak jsem si je nemohl zapomenout a nikdo to za mě…
manas 12.01.2012 09:54
manas
Tak tažné je na autě a v pondělí se vydám do Přelouče na registr vozidel jen s papírama od vozu a ty…
David5551 12.01.2012 09:17
David5551
Dobrý večer,kámoš má autoservis a mají i certifikát na montáže tažných zařízení,ale pouze určitých v…
Lubomír 12.01.2012 21:44
Lubomír
Zdravim Vas, Snad mi jeste nekdo tez poradi na tehle starsi diskuzy.. Koupil jsem auto na kterem b…
pospa 04.06.2012 18:28
pospa
No možná by bylo jednoduší tažné odmontovat koupit nové s papírama nechat namontovat firmou která mů…
David5551 05.06.2012 08:34
David5551
To co potřebuješ je tzv Typový list. Jediné co můžeš zkusit je zjistit si výrobce tažáku. Najít prod… poslední
Siki83 09.06.2012 15:34
Siki83

Našel jsem toto:

Koupí tažného zařízení ještě nic nekončí. Je třeba provést montáž a následné přihlášení TZ na Dopravně správním odboru místně příslušného úřadu.

Pokud se zákazník rozhodne namontovat si TZ svépomocí, nebo ve firmě bez pověření k montáži, je nutné po montáži navštívit STK, kde technici prověří typovou vhodnost TZ pro vozidlo a správnost montáže, včetně zapojení a funkčnosti elektropřípojky. Zákazník obdrží protokol STK, který pak spolu s typovým listem předloží při přihlášení.

Když jsem si nechal montovat tažné zařízení, potvrdili mi certifikát přímo v servisu. Měli oprávnění přímo od výrobce. Potom stačí jen dojít na registr. Jestli servis nemůže dát razítko, tak musíte na technickou a až poté na registr.

Montováno v autorizovaném servisu (kde jsem auto koupil, typ si dovolím zatajit, vůz stál 1M). Přihlašováno v Brandýse-Staré Boleslavi. Tam mě hnali i s berejlema, mají asi s tou technickou nějaký kunčaft, páč místo aby mi prohlédli jen tažné zařízení, tak jsem musel zacálovat celou technickou i když bylo auto půl roku staré. Certifikáty nikoho nezajímaly, na STK hlavně že mu to svítilo jak má na forichtuňgu co nacpal do zásuvky. Když už jsem to měl zaplacené, tak jsem tomu blbci řekl, že je sice hezké, že to svítí kde má, ale chci teda za svoje peníze i zkontrolovat, že je tam koule dobře přidělaná. A bavil jsem se. Koule je vyndavací a zas tam dací, ale speciálně se musí takovým čudlíkem natáhnout péro, aby to tam zaskočilo. Ten technik se potil a nemohl tam tu kouli vůbec nacpat. Já říkal: No když mi to ukazovali, udělali cvak-cvak a bylo to tam. Ten chlap z toho byl vyloženě nešťastný, já dělal blbýho uživatele, co neví taky. Tak jsem se za svoje peníze aspoň půl hodiny pobavil. Když se mu to tam podařilo narvat, tak udělal technickou kontrolu, jestli koule dobře drží: Pověsil se na ní v díře rukama jak vopičák a řekl, že to drží :-D.

Někdy ty úředníci a pracovníci STK vědí o tom co dělají úplní hovno. V září jsem vezl naší CASku TATRA 815 jednotky dobrovolných hasičů na STK, auto je vybaveno tachografem který se stejně nepoužívá a na STK jsme neprošli že není ten tachograf ocejchovaní. Hodinu jsem se snim hádal že hasiči mají výjimku tak že ho ten tachograf nemusí zajímat, vedoucí tam bohužel nebyl a nedalo se mu dovolat tak jsem hold jel zpátky domu. Kvečeru jsem se dovolal tomu vedoucímu, a říkal že si to s nim vyřídí a druhý den nám tu technickou bez problému udělal.

Tak tažné je na autě a v pondělí se vydám do Přelouče na registr vozidel jen s papírama od vozu a typovým listem orazítkovaným a děj se vůle boží jinak jak jim to nebude stačit tak do černé za bory na technickou a zpět do přelouče.Pak písnu co si na mne připravily

Dobrý večer,kámoš má autoservis a mají i certifikát na montáže tažných zařízení,ale pouze určitých výrobců,pokud si zákazník koupí jiné tažné zařízení než mají povoleno montovat a potvrdit montáž,tak mu tažné namontují a dojedou na evidenčku,jinak to dnes opravdu nejde.Nestačí razítko z jakéhokoli autoservisu na dokladu o montáži.Sám jsem to zažil v roce 2001,montáž tažného zařízení na Escorta,musel jsem mít doklad ze servisu,který měl certifikát na montáž tažných zařízení.:-)

Zdravim Vas,

Snad mi jeste nekdo tez poradi na tehle starsi diskuzy..

Koupil jsem auto na kterem bylo tazne. Byl jsem na evidencni kontrole a chteli po me nejake papiry k taznemu ( neni zapsane v TP), ktere bohuzel nemam. Rekli ze si musim priplatit 300kc za nejakou kontrolu zda vyhovuje, priplatil jsem a vydal mi protokol ze tazne vyhovuje.. Hura na prihlaseni auta, ale dalsi problem. Protokol o taznem jim nestaci a chteji po me nejaky certifikat tazneho a ze bez toho to nemuzu prihlasit :-(

V bazaru zadny papir k tomu nemaji a pry puvodni majitel je po smrti. Vubec nevim co delat. Na urade mi neporadily.

Tak me napadlo sem napsat zda ma nekdo tez zkusenost a nejak to vyresil?

Diky

To co potřebuješ je tzv Typový list. Jediné co můžeš zkusit je zjistit si výrobce tažáku. Najít prodejce této značky a dohodnout se jestli by byl ochoten ti sehnat správný typový list. (většinou mají i certifikaci pro montáž - vyplnění toho listu).

Seznam výrobců jsou tam i obrázky typových listů.

Edit: Někde chtějí k typovému listu i doklad o koupi (zjisti si jestli tě v tomto případě nevyjde lépe nový tažný). Aby sis nesehnal typák a pak tě poslali k šípku, že nemáš doklad o koupi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru