Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem pískání při jízdě

Potřeboval bych poradit s problémem,který se objevil při jízdě autem.Po ujetí několika km.začne být slyšet pískání nejspíš od předního levého kola(nejsem si stoprocentně jistý),které po chvilce přejde a po nějaké době se zase objeví.Nevíte někdo co by to mohlo být?Děkuju za rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud se pískání projevuje až po nějaké době, asi to nebudou ložiska, ale brzda. Podívat se na oblož…
Henessy 30.12.2011 15:08
Henessy
Jo přesně tak.To pískání se projevuje až po nějaké době.Dneska jsem jel kratší trasu a vůbec nic.Kou…
skunk 31.12.2011 00:12
skunk
Jenom pro vysvětlení - v brzdovém válečku je píst, který je utěsněn pryžovým hranatým kroužkem, kter… poslední
Henessy 31.12.2011 00:31
Henessy

Pokud se pískání projevuje až po nějaké době, asi to nebudou ložiska, ale brzda. Podívat se na obložení, promačkat brzdové válečky a to tak, že vezmeš staré brzdové destičky, dáš je místo stávajících a něčím, třeba montpákou - šroubovákem je zapáčením o kotouč zamačkáváš dovnitř pedálem vracíš.Jde to i bez starých destiček ale musíš mačkat na střed válečku, aby se nekřížil a strčit tam třeba klíč, abys váleček nevytlačil ven. Když už máš vyndané destičky, tak očisti litinový bazmek v kterém jsou zasazeny. Poklepem kladívka na hranu brzdového koutouče můžeš oklepat nárustky rzi a když šprajcenš pilník, můžeš otáčením za šrouby strhnout hrany na kotouči. Na brzdovém válečku máš gumové prachovky, tak se podívej jestli není nějaká poškozená.

Jenom pro vysvětlení - v brzdovém válečku je píst, který je utěsněn pryžovým hranatým kroužkem, který se při brzdění, to je při vytlačení pístku deformuje a po odeznění brzdného tlaku se chce navrátit do původního tvaru, čímž vrací pístek do válečku a vymezuje vůli. Právě výše uvedené nečistoty a rez tomu zabrání a třeba při prudším zabrzdění se nestáhne zpět a vlastně jemně přibrzďuje, to je tře se v některém místě o kotouč a tím může pískat.
Vadné ložisko se projevuje hučením. Na dálku - jedině posadit manželku na kapotu a dát ji do ruky mikrofon a pokud to začne, tak houknout, ona se vyhne a přidrží mikrofon u kola. Nahrávku pak upnout tady.:-D
Střízlivý Silvestr přeji všem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru