Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem pískání při jízdě

Potřeboval bych poradit s problémem,který se objevil při jízdě autem.Po ujetí několika km.začne být slyšet pískání nejspíš od předního levého kola(nejsem si stoprocentně jistý),které po chvilce přejde a po nějaké době se zase objeví.Nevíte někdo co by to mohlo být?Děkuju za rady.

Předmět Autor Datum
Sundej poklice od předních kol a po ujetí pár kilometrů sáhni na středy/náboje kol. Pokud bude píska…
Stefran 29.12.2011 22:31
Stefran
Děkuju vyzkouším.
skunk 31.12.2011 00:00
skunk
Nenapsal jsi, co máš za auto. U stodvácy by stačilo rozebrat ložisko a vyměnit tuk, u modernějších v…
Dale Cooper 29.12.2011 22:46
Dale Cooper
Je to starší Felda.Je možný,že tam nějakej bordel bude.Zkusím to děkuju.
skunk 31.12.2011 00:07
skunk
Pokud se pískání projevuje až po nějaké době, asi to nebudou ložiska, ale brzda. Podívat se na oblož…
Henessy 30.12.2011 15:08
Henessy
Jo přesně tak.To pískání se projevuje až po nějaké době.Dneska jsem jel kratší trasu a vůbec nic.Kou…
skunk 31.12.2011 00:12
skunk
Jenom pro vysvětlení - v brzdovém válečku je píst, který je utěsněn pryžovým hranatým kroužkem, kter… poslední
Henessy 31.12.2011 00:31
Henessy

Nenapsal jsi, co máš za auto.
U stodvácy by stačilo rozebrat ložisko a vyměnit tuk, u modernějších vozů výměna. Taky může pískat nějaký bordel v brzdách - vyndej destičky, zapři do brzdiče šroubovák (proti obvodové hraně kotouče) a protoč tím kotoučem. Jestli je kotouč starší, tak odlítá kvanta rezavého bordelu. Když to nepomůže, tak nevadí; ani to neuškodí.

Pokud se pískání projevuje až po nějaké době, asi to nebudou ložiska, ale brzda. Podívat se na obložení, promačkat brzdové válečky a to tak, že vezmeš staré brzdové destičky, dáš je místo stávajících a něčím, třeba montpákou - šroubovákem je zapáčením o kotouč zamačkáváš dovnitř pedálem vracíš.Jde to i bez starých destiček ale musíš mačkat na střed válečku, aby se nekřížil a strčit tam třeba klíč, abys váleček nevytlačil ven. Když už máš vyndané destičky, tak očisti litinový bazmek v kterém jsou zasazeny. Poklepem kladívka na hranu brzdového koutouče můžeš oklepat nárustky rzi a když šprajcenš pilník, můžeš otáčením za šrouby strhnout hrany na kotouči. Na brzdovém válečku máš gumové prachovky, tak se podívej jestli není nějaká poškozená.

Jenom pro vysvětlení - v brzdovém válečku je píst, který je utěsněn pryžovým hranatým kroužkem, který se při brzdění, to je při vytlačení pístku deformuje a po odeznění brzdného tlaku se chce navrátit do původního tvaru, čímž vrací pístek do válečku a vymezuje vůli. Právě výše uvedené nečistoty a rez tomu zabrání a třeba při prudším zabrzdění se nestáhne zpět a vlastně jemně přibrzďuje, to je tře se v některém místě o kotouč a tím může pískat.
Vadné ložisko se projevuje hučením. Na dálku - jedině posadit manželku na kapotu a dát ji do ruky mikrofon a pokud to začne, tak houknout, ona se vyhne a přidrží mikrofon u kola. Nahrávku pak upnout tady.:-D
Střízlivý Silvestr přeji všem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru