Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zateplení stropu shora

Dobrý den, peosil bych o radu ohledně zateplení stropu shora. Rekonstruji místnost, jenž sloužila v dřívější době jako odkládací a od stropu je velké chladno. Místnost by měla být v budoucnu obytná, kdy nad místností je půda na odkládání haranpádí. Strop se skládá s I profilů , kdy do nich jsou zasazeny hurdisky, kdy shora je jen betonová mazanina. Moje představa je taková, že nahoře vytvořím s dřevěných trámů rošt, kdy volný prostor vyplním položením minerální vaty a zaklopím deskami(osb či jiné). Nahoře bude jen půda. Prosím je tento postup správný nebo tam něco chybí(např. nějaká parozábrana).
Předem a moc děkuji za rady
DAN

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Předpokládám, že nad minerální vatou by se dala udělat odvětrávaná mezera, takže pak by snad šly pou…
Ondřej Petr 15.12.2011 16:28
Ondřej Petr
Petře, jak uděláte ve vašem návrho odvětrání nad vatou, jak zabráníte Vámi zmiňovanému nedostatku "n…
milan.cukrar 18.12.2011 21:32
milan.cukrar
Mezi záklopem a izolací bych udělal vzduchovou mezeru a odvětral po obvodu. Samozřejmě ale váš návrh… nový
Ondřej Petr 05.01.2012 14:24
Ondřej Petr
Představa správná. Jen místo trámů dejte fošny 4cm na kat do kříže. Budete moct použít větší ploušťk… poslední
Marcak 06.01.2012 23:54
Marcak

Předpokládám, že nad minerální vatou by se dala udělat odvětrávaná mezera, takže pak by snad šly použít i OSB desky. Zateplení shora samozřejmě nezabrání tepelnému mostu na stěnách pod stropem, proto je druhou možností udělat izolaci pod stropem + parozábrana + sádrokarton, což ale bude dražší (mrkněte se např. na stavební ceníky sci-data.cz, z hlavy ceny neznám) a sníží to výšku místnosti. Na druhou stranu lze schovat např. nějaké vedení či si pohrát s vestavěnými světly.

Mezi záklopem a izolací bych udělal vzduchovou mezeru a odvětral po obvodu. Samozřejmě ale váš návrh s prkny je lepší a "výkonnější". Tepelnému mostu v místě pozedního věnce asi nejlépe zabránit izolací fasády z venku a nebo právě izolací zespodu.

Představa správná. Jen místo trámů dejte fošny 4cm na kat do kříže. Budete moct použít větší ploušťku izolace a nezaplatíte majlant za dřevo. Na vatu z horní strany rozprostřete staré noviny (ať se nezanáší prachem). Parozábrana je zbytečná, když tam nebude pod tím prádelna nebo koupelna. Bude to rovnoměrně odvětrávat. Strop bez trhlin a kompaktní beton je dostatečná parozábrana. Dřevo před vytvořením roštu pořádně natřít ochranou impragnací. Teplé neošetřené dřevo miluje červotoč!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru