Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nehoda

zdravim mel sem dopravni nehodu s autem jsem jel podel cesty a najel sem na obrubnik ktery čnel jako vyjezd z domku patnik sem urazil a s majitelem se neda nejak rozumne dohodnout chci se zeptat jestli v takove situaci muže patnik postavit protože je velmi blizko cesty jestli neni nejake ochrane pasmo

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Podle fotky... Místní komunikace III. třídy, místní komunikace IV. třídy a účelové komunikace silni…
Zarniwúp 04.11.2011 11:04
Zarniwúp
Podle me to je pekna picovina to nemuze mit postaveny tak blizko krajnice kdyby tam jel dam priklad…
kuna 04.11.2011 19:26
kuna
Přesně proto si to tam lidi dělají, aby se přes jejich cesty a trávníky nevyhýbaly kamiony a autobus…
rokator 04.11.2011 19:39
rokator
mozna mas pravdu jenze tak blizko komunikace to nema co delat to je kravina!!U kazde silnice by melo…
kuna 04.11.2011 19:55
kuna
Jo? A co chodník s obrubníkem, to je taky určeno na vyhýbání pro auta? A text výše jsi taky vynecha…
Prasak 04.11.2011 21:16
Prasak
ale tam kde jsou chodniky je silnic sirsi...takze to nicemu nevadi
kuna 04.11.2011 21:22
kuna
No a tohle místní komunikace 3., případně 4. třídy. Nerozhoduje, co si kdo myslí a co si přeje, rozh…
Prasak 04.11.2011 21:25
Prasak
No mě přijde, že u těchto komunikací není ochranné pásmo hlavně proto, aby se ti místní mohli dohodn… poslední
Zarniwúp 05.11.2011 16:35
Zarniwúp

Podle me to je pekna picovina to nemuze mit postaveny tak blizko krajnice kdyby tam jel dam priklad autobus a proti dalsi autobus nebo kamion tak si ani nevihnou a obrubnik bude mit zas rozbitej.A kdyz uz to stavi tak to ma oznacim paskou atd.jak uz to tady kdosi psal

Přesně proto si to tam lidi dělají, aby se přes jejich cesty a trávníky nevyhýbaly kamiony a autobusy, viz. můj případ výše.

Nebo si mám snad každý měsíc měnit dlažbu, protože nějaký hovado je líné přibrzdit a vyhnout se protijedoucímu o kousek vedle?

Nebo si na své náklady mám upravit okolí tak, aby to bez problémů bylo pojízdné pro 40ti tunové monstrum?

Kdo nezvládne jezdit jen po vyznačené silnici, je debil a nemá za volantem co dělat (nepočítám vyjetí ze silnice v důsledku nehody).

No mě přijde, že u těchto komunikací není ochranné pásmo hlavně proto, aby se ti místní mohli dohodnout, kdo si co myslí a přeje. Ale když už jsme u toho rozhodování zákonem, tak ať si tazatel zjistí, jak je to s katastrem a kam až to majiteli pozemku patří.

Zrovna nedávno řešil něco podobného kamarád. Vesnička, jedna úzká příjezdovka, pět a půl baráku. Baráčky navěšený ve svahu pod lesem, na pozemky hodně mizerný příjezd (do kopce, úzké..). Dvě tři auta parkovala na spodku příjezdovky přilepená ke svahu, aby se okolo dalo projet. Do té doby, než tam jeden ze sousedů začal parkovat s trochu větší dodávkou, takže už to bylo moc (říká se tomu ztráta soudnosti). Tak za ním šli, jestli už to není trochu moc, že zrovna on se na svou zahradu v pohodě dostane. Výsledek? Majitel dodávky o svých nákladech přivezl zrovna takový patníky, jako na fotce, část pod svahem ohraničil - rozšířil a zatravnil. Že prý když ne on, tak nikdo.
I přišel jiný soused ke kamarádovi a říká - s*r na něj, na debila p*licajtskýho. Víš jak má ty schůdky k brance a ten ozdobnej keř u nich? Tak mu to vyřezej, schůdky rozbourej a dávej auto tam, vždyť ten pozemek není jeho. Tam jde stará cesta, akorát už se milion let nepoužívá, tak si to tam zvelebil.
Další informace nemám, co vím, tak kamarád na tohle koule nemá, ale když ten zákon... vyloučit to nakonec nemůžu. :-)

Pět, šest baráčků to je, dohromady dvacet lidí i s dětma a gerontama. A takhle si tam žijou. A protože se nemůžou dohodnout, budou se tlouct zákonama.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru