Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nehoda

No mě přijde, že u těchto komunikací není ochranné pásmo hlavně proto, aby se ti místní mohli dohodnout, kdo si co myslí a přeje. Ale když už jsme u toho rozhodování zákonem, tak ať si tazatel zjistí, jak je to s katastrem a kam až to majiteli pozemku patří.

Zrovna nedávno řešil něco podobného kamarád. Vesnička, jedna úzká příjezdovka, pět a půl baráku. Baráčky navěšený ve svahu pod lesem, na pozemky hodně mizerný příjezd (do kopce, úzké..). Dvě tři auta parkovala na spodku příjezdovky přilepená ke svahu, aby se okolo dalo projet. Do té doby, než tam jeden ze sousedů začal parkovat s trochu větší dodávkou, takže už to bylo moc (říká se tomu ztráta soudnosti). Tak za ním šli, jestli už to není trochu moc, že zrovna on se na svou zahradu v pohodě dostane. Výsledek? Majitel dodávky o svých nákladech přivezl zrovna takový patníky, jako na fotce, část pod svahem ohraničil - rozšířil a zatravnil. Že prý když ne on, tak nikdo.
I přišel jiný soused ke kamarádovi a říká - s*r na něj, na debila p*licajtskýho. Víš jak má ty schůdky k brance a ten ozdobnej keř u nich? Tak mu to vyřezej, schůdky rozbourej a dávej auto tam, vždyť ten pozemek není jeho. Tam jde stará cesta, akorát už se milion let nepoužívá, tak si to tam zvelebil.
Další informace nemám, co vím, tak kamarád na tohle koule nemá, ale když ten zákon... vyloučit to nakonec nemůžu. :-)

Pět, šest baráčků to je, dohromady dvacet lidí i s dětma a gerontama. A takhle si tam žijou. A protože se nemůžou dohodnout, budou se tlouct zákonama.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny