Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Atypický půdorys koupelny

Přikládám rychlou skicu.
Pravidla - otevřete dveře, mělo by být videt umyvadlo - k nemu jdete v koupelne nejčastěji, umýt ruce a odejít.
dále pračka - jestli pak ji tam chcete, lepší přední otvor, at se na ní dá neco položit (také by mohla být na stupínku - aby se nemuselo ohýbat.

vana - nemusí být pravý uhel - okolo se obkladem udělá rantl na serepetičky..., doporučuji delší a užší , rohová symetrická zabere hodne místa a hodne vody

topení - určitě žebřík, možná dva, el. rohož pod dlažbu před vanu, sprchu, wc je velmi příjemná, urychlý sušení, bezpečnost a vždy se dá vypnout ne?

sprcha - může být naproti dveřím (příčka i prosklené tvárnice, nebo polykarbonát v alu rámu ), doporučuju obdelník 70x100 80x100-120) lepší pohyb pro mití, rohová 90tka je mala - ubírají dvířka paod. lepší mít zkušenost s kouty. nejlépe pokud vanička v úrovni dlažby nebo zapuštěná. ale to ovlivní peníze a možnosti. Doporučuji udelat z dlažby sedátko - rantl - výklenek ve sprše.
v návrhu by to mohlo být směrem ke dveřím, nad "sedatkem" by mohla pokračovat pruhledná příčka, vitráž apod.

větrání - už kvůli wc a zimě - nastavit na světlo nebo samostatný vypínač - ventilátor s vlhkost. čidlem nebo doběhem /lze nastavit/. Každopádně u okna výklop tolik nevyvětrá jako otevřené křídlo - musí se dostat studený vzduch dovnitř a ven, výklopkou jde jen přebytek tepla ven(málo studeného vzduchu)


obklad - udelejte si spárořez - rozmístění obkladacek a barev, nezačíná se v rohu ale uprostřed stěny, i za vanou se dá obklad(nevynechává se-výmena vany apod.) lze použít balící papír a kreslit spáry apod. nebo šablony z papíru.

vana - podložit heblem (prohýbání dna) apod. a nožičky - pro zakladni umístění vany, diskuse na webu
nad vanu lze stropní sušák

zaměřit se na osvětlení - vše - uklid, umyvadlo světla, intimni osvet. pri naložení ve vaně, wc a sprcha svět.zona



chce to 3x měřit, a rozmyslet si.
Listely jsou drahé, lze použít řízlé obkladačky jiné barvy apod.
spáry šedá (bíla nepraktická kvůli udržbe)

kdyby vám vyšlo místo, snad i bidet (pohodlnost , ale sprcha tu je blízko..

Doporučuju to řešit s šikovným a zkušeným instalaterem nebo obkladačem - vidí a dělají plno koupelen, rádi poradí. Ale je to o lidech. ale rozhodujete vy.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny