Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem protéká WC (nový napouštěcí ventil)

Dobrý den všem,

chtěl bych poprosit o veškeré zkušenosti s opravami splachování, a to zejména napouštěcího plovákového ventilu (vysoko posazená nádržka, boční napouštění, typ Geberit BasicImpuls 300). Starý ventil si dělal co chtěl a regulace množství přitečené vody nefungovala, se štěstím se to dařilo stabilizovat tak, že se přítok při ouplně plné nádrži alespoň uzavřel.

Místo čištění jsem zakoupil nový (viz), mumlaje cosi o zlém vodním kameni a usazeninách, a ejhle - teď už se ventil nezavírá vůbec a voda si vesele protéká neustále. Plovák se zvedá jak má, nicméně voda téct prostě nepřestane (myslím, že vnitřní rourkou i po straně), a nakonec začne přetékat přes vrchní přepad - bez ohledu na to, jak je přes závit nastavena výška plováku. Vypouštěcí ventil těsní jak má... Nemilé je to v tom, že nelze momentálně zastavit přívod vody k WC.

V čem může být problém, když je ventil úplně nový a tradiční rady typu vyčistit/vyměnit tudíž nefungují? Tlak vody se zdá být normální... Budu tuze vděčen za nápady a zkušenosti.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Díky za rady, musel jsem odjet na pár dní pryč, podařilo se aspoň stopnout přívod vody. Dám časem vě… poslední
gambacz 06.09.2011 09:46
gambacz

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru