Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem protéká WC (nový napouštěcí ventil)

Dobrý den všem,

chtěl bych poprosit o veškeré zkušenosti s opravami splachování, a to zejména napouštěcího plovákového ventilu (vysoko posazená nádržka, boční napouštění, typ Geberit BasicImpuls 300). Starý ventil si dělal co chtěl a regulace množství přitečené vody nefungovala, se štěstím se to dařilo stabilizovat tak, že se přítok při ouplně plné nádrži alespoň uzavřel.

Místo čištění jsem zakoupil nový (viz), mumlaje cosi o zlém vodním kameni a usazeninách, a ejhle - teď už se ventil nezavírá vůbec a voda si vesele protéká neustále. Plovák se zvedá jak má, nicméně voda téct prostě nepřestane (myslím, že vnitřní rourkou i po straně), a nakonec začne přetékat přes vrchní přepad - bez ohledu na to, jak je přes závit nastavena výška plováku. Vypouštěcí ventil těsní jak má... Nemilé je to v tom, že nelze momentálně zastavit přívod vody k WC.

V čem může být problém, když je ventil úplně nový a tradiční rady typu vyčistit/vyměnit tudíž nefungují? Tlak vody se zdá být normální... Budu tuze vděčen za nápady a zkušenosti.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny