Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem protéká WC (nový napouštěcí ventil)

Dobrý den všem,

chtěl bych poprosit o veškeré zkušenosti s opravami splachování, a to zejména napouštěcího plovákového ventilu (vysoko posazená nádržka, boční napouštění, typ Geberit BasicImpuls 300). Starý ventil si dělal co chtěl a regulace množství přitečené vody nefungovala, se štěstím se to dařilo stabilizovat tak, že se přítok při ouplně plné nádrži alespoň uzavřel.

Místo čištění jsem zakoupil nový (viz), mumlaje cosi o zlém vodním kameni a usazeninách, a ejhle - teď už se ventil nezavírá vůbec a voda si vesele protéká neustále. Plovák se zvedá jak má, nicméně voda téct prostě nepřestane (myslím, že vnitřní rourkou i po straně), a nakonec začne přetékat přes vrchní přepad - bez ohledu na to, jak je přes závit nastavena výška plováku. Vypouštěcí ventil těsní jak má... Nemilé je to v tom, že nelze momentálně zastavit přívod vody k WC.

V čem může být problém, když je ventil úplně nový a tradiční rady typu vyčistit/vyměnit tudíž nefungují? Tlak vody se zdá být normální... Budu tuze vděčen za nápady a zkušenosti.

Předmět Autor Datum
Zdravím, nečistoty v trysce. Já jsem také měnil, ale neodpustil jsem část vody z potrubí a po montáž…
tr 05.09.2011 16:56
tr
Zrdavim, tak presne tento problem jsem resil jeste pred tremi tydny. Stary napousteci ventil odesel…
kutil.1 05.09.2011 16:57
kutil.1
Díky za rady, musel jsem odjet na pár dní pryč, podařilo se aspoň stopnout přívod vody. Dám časem vě… poslední
gambacz 06.09.2011 09:46
gambacz

Zdravím, nečistoty v trysce. Já jsem také měnil, ale neodpustil jsem část vody z potrubí a po montáži a puštění vody vůbec nenapouštěl. Bylo to nečistotami, takže u Vás to možná nedovírá právě jimi.:-)

Zrdavim,

tak presne tento problem jsem resil jeste pred tremi tydny. Stary napousteci ventil odesel, koupil jsem novy a ten protekal. Ted se prosim podrzte jelikoz v mem pripade uspel az 7 koupeny kus slovenske vyroby {5x Alcaplast, 2x slovak}. Pokazde jsem reklamoval a vracel. Ale jeste jedna dulezita vec! Menil jsem v baraku rozvody vody, privod na zachod jsem vsak ponechal coz byla chyba, trubka byla v jednom koleni dosti ucpana a porad se z ni odlupoval bordel a rez, ktery asi zanasel tesneni na splachovaci. Tim jedinym si to vysvetluji. Vysekal jsem tedy kovove trubky a dal plastove, po dvou dnech se splachovac ustalil a funguje uz bez problemu. Jeste dulezete je mit dostatecny tlak. Pokud mate slabsi, nechte si jej prozkouset, jinak vam zadny samonapousteci ventil pracovat spravne nebude.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru