Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zvuková izolace v panelákovém bytě.

Mám velký problém.Bydlím ve 3.patře panelákového bytu.V obou pokojích mám plovoucí podlahy.V jednom pokoji mám piáno, na které hraje můj vnuk cca 1/2 - l hod.denně.Sousedy,kteří bydlí pode mnou,to ruší.Proto se na vás obracím s prosbou.Existuje nějaký způsob, jak zvukově odizolovat piáno od podlahy a zadní stěnu piána od zdi pokoje?Děkuji vám moc za radu.

Předmět Autor Datum
Buď pohlcovače zvuku na stěnách, podlaze a stropě pokoje jako předsunutá bariéra. Podlaha by musela…
TNT 28.08.2011 10:56
TNT
Děkuji vám za radu.Jste jediný "šikula", který mi, zatím, svou radu poslal. Máte pravdu, že zvukově…
Alsa 70 28.08.2011 12:29
Alsa 70
Nemám po ruce piáno. Na podlahu bych položil plst, nebo polystyrén a na klavír položil prošívanou de…
Henessy 28.08.2011 13:15
Henessy
Děkuji moc za upřesnění vaší rady. Už je mi vše jasné.Jdu shánět prošívanou deku. Děěěěěěěěěěěkuji.:…
Alsa 70 28.08.2011 14:19
Alsa 70
Ještě bych chtěl upozornit, že ZVUKOVÁ izolace nemá nic společného s izolací TEPELNOU !!! Zvuková iz…
mirektatra 02.01.2012 17:03
mirektatra
No, jestli chtějí na piáno hrát, určitě se nesmí obalit dekou. Zvuk je pak zkreslený a nepříjemný. M…
FilipS 02.01.2012 18:01
FilipS
Vyhodit piano nebo se odstěhovat.
apolo 02.01.2012 16:54
apolo
... nebo výše uvedenou dekou pevně obalit hlavu nespokojeného souseda :-) poslední
mirektatra 02.01.2012 18:41
mirektatra

Děkuji vám za radu.Jste jediný "šikula", který mi, zatím, svou radu poslal. Máte pravdu, že zvukově odizolovat celou místnost by bylo pro mne finančně příliš nákladné.Přiznám se ale, že s výrazem "zrakvit zvuk" jsem se ještě nesetkala a nevím si s ním rady. A onu rakev na piáno si neumím dost dobře představit.Vnukovi je necelých 13 let, ale je dost velký.To by měl v té rakvi sedět s tím piánem? A nebo,kdyby seděl vně a v rakvi by bylo jen to piáno - slyšel by co hraje?Mohl byste mi svou představu blíže popsat? Děkuji vám moc.

Nemám po ruce piáno. Na podlahu bych položil plst, nebo polystyrén a na klavír položil prošívanou deku z postele tak aby kryla vrch, záda a boky klavíru. V případě že se zvuk ztlumí ,povede tudy cesta a pak bych vrátil kapnu do postele a v Hornbachu bych koupil nějaké izolační desky, kterými bych piáno pokryl a na vrch ušil nějaký apartní přehoz, čímž by byla úprava vratná.
Šikulů je tu plno, ale jsou li šikulové, v době kdy jste se ptala dělají vnuky, ráno jdou do kostela, z kostela na pívo, z píva na oběd a po polední půlhodince spánku mají teprve čas sednout k počítači.;-)

Ještě bych chtěl upozornit, že ZVUKOVÁ izolace nemá nic společného s izolací TEPELNOU !!! Zvuková izolace je zpravidla poměrně tuhá a těžká, nebo i několika vrstvá. Její složení je specifické tím, že je "naladěná" na určité kmitočty zvuku. Jsem přesvědčen, že ji nekoupíte v Hornbachu a vůbec tam nehledejte odbornou radu. Cesta se starou "vatovou" prošívanou dekou, jak byla popsána výše, se mi také jeví, jako správná.;-)

No, jestli chtějí na piáno hrát, určitě se nesmí obalit dekou. Zvuk je pak zkreslený a nepříjemný. Myslím, že vnuk se pak na nějaké hrání pěkně rychle vykašle. Hrál jsem na klavír cca 10 let a vím o čem mluvím. Variantou by bylo piáno prodat a zakoupit digitální pianino. To se dá připojit na sluchátka. Je to drahé řešení, ale dají se najít dobré kusy v bazarech.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru