Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zvuková izolace v panelákovém bytě.

Mám velký problém.Bydlím ve 3.patře panelákového bytu.V obou pokojích mám plovoucí podlahy.V jednom pokoji mám piáno, na které hraje můj vnuk cca 1/2 - l hod.denně.Sousedy,kteří bydlí pode mnou,to ruší.Proto se na vás obracím s prosbou.Existuje nějaký způsob, jak zvukově odizolovat piáno od podlahy a zadní stěnu piána od zdi pokoje?Děkuji vám moc za radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nemám po ruce piáno. Na podlahu bych položil plst, nebo polystyrén a na klavír položil prošívanou de…
Henessy 28.08.2011 13:15
Henessy
Děkuji moc za upřesnění vaší rady. Už je mi vše jasné.Jdu shánět prošívanou deku. Děěěěěěěěěěěkuji.:… nový
Alsa 70 28.08.2011 14:19
Alsa 70
Ještě bych chtěl upozornit, že ZVUKOVÁ izolace nemá nic společného s izolací TEPELNOU !!! Zvuková iz… nový
mirektatra 02.01.2012 17:03
mirektatra
No, jestli chtějí na piáno hrát, určitě se nesmí obalit dekou. Zvuk je pak zkreslený a nepříjemný. M… nový
FilipS 02.01.2012 18:01
FilipS
Vyhodit piano nebo se odstěhovat. nový
apolo 02.01.2012 16:54
apolo
... nebo výše uvedenou dekou pevně obalit hlavu nespokojeného souseda :-) poslední
mirektatra 02.01.2012 18:41
mirektatra

Nemám po ruce piáno. Na podlahu bych položil plst, nebo polystyrén a na klavír položil prošívanou deku z postele tak aby kryla vrch, záda a boky klavíru. V případě že se zvuk ztlumí ,povede tudy cesta a pak bych vrátil kapnu do postele a v Hornbachu bych koupil nějaké izolační desky, kterými bych piáno pokryl a na vrch ušil nějaký apartní přehoz, čímž by byla úprava vratná.
Šikulů je tu plno, ale jsou li šikulové, v době kdy jste se ptala dělají vnuky, ráno jdou do kostela, z kostela na pívo, z píva na oběd a po polední půlhodince spánku mají teprve čas sednout k počítači.;-)

Ještě bych chtěl upozornit, že ZVUKOVÁ izolace nemá nic společného s izolací TEPELNOU !!! Zvuková izolace je zpravidla poměrně tuhá a těžká, nebo i několika vrstvá. Její složení je specifické tím, že je "naladěná" na určité kmitočty zvuku. Jsem přesvědčen, že ji nekoupíte v Hornbachu a vůbec tam nehledejte odbornou radu. Cesta se starou "vatovou" prošívanou dekou, jak byla popsána výše, se mi také jeví, jako správná.;-)

No, jestli chtějí na piáno hrát, určitě se nesmí obalit dekou. Zvuk je pak zkreslený a nepříjemný. Myslím, že vnuk se pak na nějaké hrání pěkně rychle vykašle. Hrál jsem na klavír cca 10 let a vím o čem mluvím. Variantou by bylo piáno prodat a zakoupit digitální pianino. To se dá připojit na sluchátka. Je to drahé řešení, ale dají se najít dobré kusy v bazarech.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru