Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem plynová trouba

Tak a zase mám problém. TÁPU. Koukám na různé pořady o vaření a všude mi diktují kolik minut při kolika stupních péct. Mám sice skvělý, ale starší typ plynového sporáku a NEVÍM kolik je schopen vyvinout tepla. Na knoflíku to nemám. Kolik je stupňů na plný výkon?kolik na půlku?kolik na minimum? Poraďte. Děkuji sarkina.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Na túto otázku odpoveď nejestvuje. Moderné elektrické rúry/sporáky majú zabudovaný TERMOSTAT. Od výr…
Joseph 17.08.2011 11:04
Joseph
Moc děkuji za radu. I takováto pomůže. Díky sarkina poslední
sarkina.kv 17.08.2011 17:28
sarkina.kv

Na túto otázku odpoveď nejestvuje. Moderné elektrické rúry/sporáky majú zabudovaný TERMOSTAT. Od výrobcu je ciachovaný v st. Celsia. Ten zníži alebo vypne prívod energie po dosiahnutí teploty.

Plynové trouby túto vymoženosť nemajú. Sú blbé. Plyn horí a horí a horí a teplota stúpa a stúpa dovtedy, dokial sa príkon energie nevyrovná tepelným stratám alebo dokial ju ručne nevypneš.

Fungujú na empirických skúsenostiach kuchárok. Metoda pokus-omyl. Svokra/tchýne to má v malíčku, žiadne stupne Celsia ju nezaujímajú. Vie: kura 50 min. ,plnené kura 1hod 20, koláč 15 min rúru vyhrievať a následne 20 min piecť, potom vybrať, atd. , atd.

Vraj síce existovali prevedenia aj s termostatom, došlo k výraznému priškrtenie plynu, osobne som takéto prevedenie nikdy nevidel.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru