Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno karburátor na malotraktora

Dobrý večer,zakoupil jsem malotraktor,ale původnímu majiteli se nějakým zázrakem podařilo urazit karburátor prostě ho zlomil jak je to přišroubované k bloku motoru je to z Trabanta tudiž aji motor je z trabanta,no ale dal mi slevu o 1000kč.ale já bych se chtěl zeptat zda li by se tento karburátor na trabanta něke sehnat na netu jsem to projel a nic jsem nenašel,tak možná tu bude někdo kdo ho má nebo by prodal za dobrou cenu děkuji za odpovědi.

Předmět Autor Datum
Za urvanej karburátor měl trošku víc přitlačit slevu. 1kKč je dost málo, na to, že to seženeš velmi…
Filuta 15.08.2011 00:56
Filuta
Dobrý den,dejte fotečku toho ulomeného karburátoru.Je to něco ,jako zde? http://www.autotypautodily.…
Lubomír 15.08.2011 07:36
Lubomír
no tak dneska jsem koupil druhý karburátor,borec říkal že je to nový typ,kdyžtak pak hodím foto.Ale…
malý jon 15.08.2011 19:24
malý jon
Dobrý den,jak to vypadá s kompresí a předstihem?Dobrý motor by měl mít snahu naskočit i bez karburac…
Lubomír 15.08.2011 19:41
Lubomír
to sání jako myslíte pod karburátorem?nebo bych mohl skusit pod svíčky,nevím trabanta jsem neměl,ale…
malý jon 15.08.2011 19:59
malý jon
Dobrý večer,myslím benzín stříknout otvorem pro karburátor,mám odzkoušeno na pionýru i na motorové p…
Lubomír 15.08.2011 20:48
Lubomír
www.youtube.com
Joseph 15.08.2011 21:26
Joseph
No to přesně jsem udělal,blaflo to,ale hned zdechlo,jenom že přes ten karbec to nejde,napadlo mě jes…
malý jon 15.08.2011 21:38
malý jon
Já bych to tam nalil kdyby to šlo ale vevnitř to vypadá jako že to jde do vrchu v těch válcích,takže…
malý jon 15.08.2011 21:41
malý jon
Nelít,roztočit motor startérem a stříknout injekční stříkačkou do válce,stačí troška,mělo by to mít…
Lubomír 15.08.2011 22:13
Lubomír
kuna dnes jsem tam nalil speciál+olej,a myslel jsem že ten motor vyletí:-D jak to blaflo,na natural…
malý jon 16.08.2011 21:35
malý jon
Dobrý večer,mělo by to běžet i na natural,ale lepší speciál.Celé to vypadá na malou kompresi,dlouho…
Lubomír 16.08.2011 23:24
Lubomír
Olovo v benzínu nic nemazalo, krom toho, že tam nebylo olovo ale tetraethylolovo, tak se tam přidáva…
Uroboros 17.08.2011 08:56
Uroboros
Urobosi, s některými názory s Tebou souhlasím. pochybuji pouze o naftě, to je do času a pouze když j…
corve43 17.08.2011 20:12
corve43
Na naftu s tim jezdil kamarád celej den, má taky traktůrek z trába. Trochu víc to kouří, ale jede...… poslední
Uroboros 17.08.2011 20:46
Uroboros

Za urvanej karburátor měl trošku víc přitlačit slevu. 1kKč je dost málo, na to, že to seženeš velmi obtížně. Tuším, že novej stál za Komančů přes litr. Sháněj na motoburzách. Zkus dát inzerát do zdejšího bazaru. Poptej se ve firmách, zabývajích se likvidací autovraků.

no tak dneska jsem koupil druhý karburátor,borec říkal že je to nový typ,kdyžtak pak hodím foto.Ale k věci karbur.jsem namontoval benzin teče,jiskra hází ale pořád nic,jen si říkám jestli mi neprodal nějakého zmetka:-[ Baterka je taky dobrá tak proč nechytne?

Dobrý večer,myslím benzín stříknout otvorem pro karburátor,mám odzkoušeno na pionýru i na motorové pile,trabant je taky dvoutakt,tak by měl mít snahu naskočit.Jestli benzin teče do válce dobře z karburace,tak to bude v nastavení předstihu,moc už si to nepamatuji,štelovával jsem traboše sousedovi,ale bude to dobrých dvacet let.Beru to logicky jako každý jiný motor,pokud jde elektrika a benzín se vzduchem,tak už to jen doladit na správné parametry.

No to přesně jsem udělal,blaflo to,ale hned zdechlo,jenom že přes ten karbec to nejde,napadlo mě jestli to není ten motor nahlej trochu dolů,tak jsem ho podzvedl na panence aby byl karbec trochu nahoře,ale stále nic,tak to už nechápu,žádné čerpadlo na pohon směsi nic,zítra to vyfotím a dám to sem.

Nelít,roztočit motor startérem a stříknout injekční stříkačkou do válce,stačí troška,mělo by to mít snahu chytit.Z karburace jde také malé množství a se vzduchem tvoří zápalnou směs.Nedavno jsem opravoval motorovou pilu,sundanou karburaci,roztočil jsem ji přes rotor zapalování akuvrtačkou a dvojku stříkačku s benzinem,pozvolna jsem stříkal benzin do válce,taky naskočila.Karburátor totiž dával špatně,prasklá gumotextilní membrána.Nebo ten benzin stříkněte pomocí nádoby na okenu z rosprašovačem do válce,podobně fungují eterové spreje na starty v extremně mrazivých podmínkách,chytá to perfekt,kdysi mě na horách zamrznul benzín,kámoš to měl,škodovka chytla na první stříknutí do sání,bylo skoro třicet pod nulou.

Dobrý večer,mělo by to běžet i na natural,ale lepší speciál.Celé to vypadá na malou kompresi,dlouho to asi neběhalo,přischlé kroužky,netěsnily.Po těch pokusech se odlepily a těsní jak mají.Asi by se ten natural do traboše lít neměl,je bezolovnatý,olovo maže a tím to i lépe těsní.Na takto dlouho stojící motory je dobré přes otvory pro svíčky nalít petrolej do válců,všude prosákne,rozpustí i usazený karbon,vše promaže,nechat ho tam do druhého dne,pak zastartovat,zbytek vyfoukne otvory pro svíčky.Trabanti byly motory k neutahání,hlavně nezapomenout dát do benzinu olej.Ať traktůrek dobře slouží.:-)

Olovo v benzínu nic nemazalo, krom toho, že tam nebylo olovo ale tetraethylolovo, tak se tam přidávalo jako aditivum. Snižuje možnost samozápalu při kompresi, tzn. že v motoru jde použít větší komprese, aniž by došlo ke klepání atd. Nicméně se tak chová i třeba ethanol. Do trába je nesmysl lít Natural. Jinak, ohřátej jede i na naftu :-). Je to takovej nezničitelnej motor.

Urobosi, s některými názory s Tebou souhlasím. pochybuji pouze o naftě, to je do času a pouze když je zahřátý a na chvíli. Co se týká naturalu tak na 95 musí zákonitě jet lépe to číslo vlastně vyjadřuje oktanové číslo za předpokladu, že má vše seřízené jak určuje výrobce. On má totiž delší dobu hoření, proto je výkonější. A co se týká olova tak se do naturalu přidával benadit což je vlastně na bázi olova a dával se tam kvůli sedlům ventilů u škodovek, která se vypalovala, protože materiál sedel to nesnášel a benadit tomu zamezoval. U osmi kanálů už to nebylo zapotřebí. Zahraniční previence s tím problémy neměla. A jedna perlička, kdysi dávno jsem míchal petrolej s technickým benzin 1:1 a jezdil na to s pařezem. Po 500 km demontáž, dekarbonizace všeho a vícekrát jsem to neudělal. Za tu práci to nestálo.

Na naftu s tim jezdil kamarád celej den, má taky traktůrek z trába. Trochu víc to kouří, ale jede... Když si uvědomil, že tam dal naftu, dolil nádrž benzínem - po celodením zápřahu na louce a v pohodě mu to druhej den zase chytlo. Jó, tak to dopadá, když si někdo neoznačí kanystry... Osobně mam vyzkoušenou naftu na pařezu a v motorový pile (nouze). Když je motor teplej, zvládá to. Nový auta by moc daleko nedojela. No, to je fuk. O naturalu jsem psal pro to, že tomuhle motoru je benzín s okt. č. 95 na nic, rozdíl prostě nepozná, byť by teoreticky měl, ale motor už má svá léta za sebou a nebyl na to konstruovanej. Ani leckterý dnešní motory nezvládají nic víc než 95, takže za 98 (nebo víc) člověk maximálně vyhodí peníze. Ty motory nedosahnou takový komprese, aby se ta výkonová možnost paliva projevila. Navíc Special nebo Super či jak se to teď jmenuje, obsahuje právě aditiva co mají naprosto stejné vlastnosti jako "olovo", takže nemusí nic víc kupovat.
Jinak řečeno, kupovat dražší natural a ještě do něj něco přidávat mi přijde prostě jako nesmysl, když jde koupit palivo hotové a takové, na jaké je motor konstruovaný. Docela by mě zajímalo, co by takové motory řekli na E85, bohužel už to nemám na čem vyzkoušet.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru