Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem rozbocenie signalu UPC

Ako korektne rozbocit signal UPC? Ak tam nieje internet, nieje problem, dam rozbocovac, a na kazdy koniec koncovu krabicu. Ale ked je internet, musis sa signal z koncovej krabice este rozdelit na net a tv ( co to je - odbocovac? tusim to rozbocuje podla frekvencie). Ak ho dam len na jednu krabicu - vid prvy pripad rozbocenia, tak mam v obraze vodorovne pruhy ako rusenie. Ak dam krabicu, tento clen a potom z neho z konektora Tv rozbocim na dve je to OK, ale tam uz nemozem dat koncovu krabicu, tam uz by to malo ist priamo do TV . . . a toto ako ukoncit v stene?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ak máš internet a KT od UPC, tak prívodný kábel ine najprv do dvojcestného Splitera. Odtial ide jede…
Julo 29.07.2011 17:42
Julo
Praveze mne tam supli najskor koncovu ucastnicku zasuvku a z nej tv signal do toho splitera. Ci to j…
truhlik 30.07.2011 07:12
truhlik
Zapoj to tak ako som ti napísal.Ak chceš mať v každej izbe krabicu, tak za spliter daj rozbočovač, z…
Julo 30.07.2011 19:41
Julo
yakze myslis ze splitter pripojit priamo na kabel UPC? a z neho potom tahat tu odbocku co je na tv d…
truhlik 31.07.2011 22:41
truhlik
Splitter rozděluje televizní signál od datového. UPC jej přímo dodává a montuje na zeď. Zespodu do n…
Henessy 31.07.2011 23:02
Henessy
v principe mi to je jasne, lenze UPC nedava splitter na kabel, ale az za ich ucastnicku krabicu, tak…
truhlik 03.08.2011 00:09
truhlik
Ja mám od UPC tento splitter: http://cgi.ebay.com/PCT-GENESYS-II-2-way-high-perf ormance-splitter-/…
Julo 03.08.2011 18:58
Julo
no mne dali len nieco take ako na prvom obrazku, ale nieje to to iste, to tvoje sa mi zda ako klasic… poslední
truhlik 09.08.2011 14:34
truhlik

Ak máš internet a KT od UPC, tak prívodný kábel ine najprv do dvojcestného Splitera.
Odtial ide jeden kábel do modemu a druhý do krabice na TV a Rozhlas.Zo zdierky TV vyveď koaxiál do rozbočovača.Na výstup rozbočovača pripoj TV, DVD, STB a pod.

Praveze mne tam supli najskor koncovu ucastnicku zasuvku a z nej tv signal do toho splitera. Ci to je jedno? takze teraz ked chcem v druhej izbe aj radio signal, tak musim tahat zvlast dva kable - jeden tv dtuhy rozhlas, nehladiac na to, ze ako to ukoncim? Nemozem dat klasicku koncovu krabicu . . . to mam nechat trcat kabel zo steny? rovno do tv . . . . ????

Splitter rozděluje televizní signál od datového. UPC jej přímo dodává a montuje na zeď. Zespodu do něj leze drát od UPC a zvrchu má dvě zástrčky. Jednu na internet a druhou na televizi. Na tu pro televizi dej rozbočovač, když není místo tak třeba na kus koaxiálu. Z rozbočovače vyveď dva dráty pro každou televizi. Tyto dráty ukonči běžnou zástrčkou do televize, nebo při pevné instalaci krabicí jako u společné antény. A televizi připoj do krabice tak jako u společné, to je třeba metrový koaxial. Krabice se dělají ve dvou druzích. Průchozí a koncová. Koncová je ukončena odporem, ten ale nepotřebuješ, tak vezmi průchozí. Rozhlasový signál není vyveden jako u staré krabice ale je součástí digitálního rozvodu a rádio přehráváš jako televizní program, to je jen porogramy které jsou dodávány poskytovatelem, to je UPC.
Jelikož spliter má šroubovací koncovky, tak k počítači použiješ šroubovací, kterou ti dodal UPC a pro televizní signál dodávají redukci kterou našroubuješ a pak můžeš použít klasický anténí přívod.

v principe mi to je jasne, lenze UPC nedava splitter na kabel, ale az za ich ucastnicku krabicu, takze ich privodny kabel - krabica - splitter pripojeny na vyvod TV. Nezda sa mi, ze by som mohol pouzit priebezne krabice, nebude to robit paseku? Teraz mam aj tuner napojeny na UPC a signal beriem z ich koncovej krabice zo zdierky radio - pokila viem tak to normalne konvertuju do rozsahu 88 - 108, ak sa mylim tak ma opravte. Skusim to cez vikend prehodit ten splitter na kabel, ulahcilo by mi to situaciu. Srobovacie koncovky niesu problem, mam Fka bezne na kabloch.

Ja mám od UPC tento splitter:

http://cgi.ebay.com/PCT-GENESYS-II-2-way-high-perf ormance-splitter-/260726218949?pt=LH_DefaultDomain _0&hash=item3cb47e60c5

Koncovú krabicu

http://www.antenysatelity.cz/antenni-zasuvka-konco va-dse-20s/d-70326/

rozbočovač Flomatik DS3

vnitrni_uziti.html

Tá krabica , to je už splitter a účastníckoa krabica spolu - / 3v1 / .
Ak máš to čo ja, tak áno,spliter na začiatok.Tak to mám ja už roky a žiaden problém.Koniec koncov, tak to spravil pri inštalácii pracovník UPC.Ďalej som si to porozvádzal sám.

no mne dali len nieco take ako na prvom obrazku, ale nieje to to iste, to tvoje sa mi zda ako klasicky rozbocovac s utlmom 3,5 db . . .

povodne to bolo nasledovne: kabel upc ukonceny klasickou ucastnickou zasuvkou - dodalo a robilo UPC. Ked sa dokupil internet, dostal som splitter, ten ze mam dat na vystup TV ucastnickej zasuvky a odtial na pc a tv. Lenze situacia sa medzitym zmenila , a povodny rozvod bol preruseny klasickym rozbocovacom na viac tv, na kadom konci ucastnicka zasuvka a na jednej spominany splitter na rozdelenie signalu do pc a tv. ale ked sa intenzivne komunikovalo cez internet (stahovali za zaplaty nap. ) tak na tv behali vodorovne pasy od rusenia ako kedysi od vysavaca, mixera ci fenu.

teraz je stav taky, ze ide kabel do ucas. zasuvky, tam je splitter, signal dalej na pc, a zo splitra je tv signal rozdeleny rozbocovacom. Situacia ohladne rusenia je pooooodstatne lepsia, ale . . . ale ked chcem radio, musim tahat dva kable, nakolko uz mam upc kabel ukonceny ucastnickou xasuvkou.

Preto som hladal nejake ine riesenie . . . skusim splitter este pred ucastnicku zasuvku . . .to ma ani nenapadlo, ked to prac. UPC supli do ucastnickej zasuvky . . . len teraz nestiham . . .

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru