Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pojistky neutáhnou více spotřebičů.

Zdravím,

bydlím v klasickém panelákovým bejváku. Není tu přiveden plyn a když jsem projevil zájem o koupi elektrického sporáku, bylo mi řečeno, že to v žádném případě nelze, protože to pojistky neutáhnou. Netuším proč, nevím nic, jen to, že ho prostě nemám kupovat.

Elektrikáři snad budou vědět o co jde a tedy se ptám: Jak to řešit?

Výměna jističe? rekonstrukce celé elektřiny? Kolik co bude cca stát a co je k tomu potřeba?

Přece nebudu furt vařit na vařiči, jak socka:-/ Než to budu řešit na bytovém družstvě nebo jak se nazývá ten spolek, rád bych se informoval.

Děkuji za odpovědi, v případě nejasností se ptejte, pokusím se odpovědět.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Chápu to správně, že hlavní jistič (na chodbě) je 25A? Pokud ano, bude to relativně snadné, pokud ne… nový
Moas 26.04.2011 07:04
Moas
Zdravím, pokud nejste pro celkovou rekonstrukci elektriny v bytě, nebo jen v jád ře, což je docela n… poslední
Reciprokyhenry 01.05.2011 20:44
Reciprokyhenry

Chápu to správně, že hlavní jistič (na chodbě) je 25A? Pokud ano, bude to relativně snadné, pokud ne, požádej svého dodavatele elektřiny o výměnu hlavního jističe z 16A na 25A.
Jakmile to budeš mít (nebude to drahé, ale záleží i na dodavateli energií, jestli ti to povolí), bude potřeba přidat do bytu separátní jistič třídy B na 16A a natáhnout CYKY 3x2,5mm od tohoto jističe (resp. bytové rozvodnice) ke sporáku. Sporák následně použít třeba MEC56103GW (3 plotýnky jedou nebo jede trouba a 1 plotýnka, ohlídá si to sporák sám).

Zdravím, pokud nejste pro celkovou rekonstrukci elektriny v bytě, nebo jen v jád ře, což je docela nákladná záležitost, je řešení poměrně jednoduché, do současné doovní rozvodnice stačí přidat nový jistič, 15, nebo 16A a ke sporáku dotáhnout nový přívod, což je vě docelela nenáročná a technickým prostorem a sstoupačkou na záchodě se do dá udělat zhruba za hodinu :-) a cena bývá běžně v řádech jednotek tisíc :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru