Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak doma vyrobit štěpkovač na větvě??

Dobrý den, chtěl bych ušetřit korunky a vyrobit si doma malý štěpkovač na větve, které mám jako odpad ze zahrady a nemám je kam dávat... nevíte někdo jak?? nebo nemáte někdo malý doma, že by jste mi poslali pár fotek, jakoby zevnitř?? snad si dále poradím... Děkuji předem všem!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pro naši zahrádkářskou kolonii jsem navrhoval jeden koupit.Za odvoz větví nám účtují 1 x ročně 4500(…
Jabraka 16.03.2011 23:42
Jabraka
Dobrý den. Po zvážení všech pro a proti jsme se nakonec rozhodli pro koupi štěpkovače za traktor. Je… nový
rezi 19.02.2012 13:28
rezi
Kolegové přede mnou mají pravdu, dělat to je nesmysl. Jsem strojní zámečník, v době kdy jsem pracova… nový
albert 19.02.2012 23:00
albert
Taky bych nešel do vlastní výroby štěpkovače, člověk to musí hodně študovat a navíc stejně bude kupo… poslední
Mika 07.05.2012 01:26
Mika

Pro naši zahrádkářskou kolonii jsem navrhoval jeden koupit.Za odvoz větví nám účtují 1 x ročně 4500(kontejner)Za ně by byl štěpkovač docela slušný až do 5 cm větví.
Myslím, že bez speciálního materiálu a strojního vybavení doma vyrobit nelze.Jsou dva typy,jeden láme větve mezi dvěma rýhovanými válci z vysocelegované oceli,druhý zase váles s noži,na rotoru a protikusy,o které se na pouzdru z ocelolitiny větve opřou a rotující nože je sekají.
JABRAKA

Dobrý den. Po zvážení všech pro a proti jsme se nakonec rozhodli pro koupi štěpkovače za traktor. Je to URBAN TR75, dělají i štěpkovač s vlastním benzínovým motorem (www.stepkovac.com). Dělá to větve do průměru 75 mm, délka cca 100 mm. Máme to už druhým rokem a jsme maximálně spokojeni. S kvalitou typu OBI, Mounfield apod. máme jiné zkušenosti…

Kolegové přede mnou mají pravdu, dělat to je nesmysl. Jsem strojní zámečník, v době kdy jsem pracoval v dílně jako údržbář jsem si také chtěl štěpkovač vyrobit (za totáče byl nesmysl ho někde v obchodě koupit), ale z výše uvedených důvodů jsem to vzdal. Nevím jak u vás, v našem městě štěpkovače půjčují za směšný peníz ve sběrném dvoře.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru