Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak opravit venkovní betonové schody ?

Protože schody do domu už asi nestály za moc, tak jsem je nechal před několika lety obložit " mrazuvzdornou a protiskluzovou" dlažbou. Píšu v uvozovkách, protože asi možná někde v Itálii, nebo Tunisu. Časem se jednak začaly odlupovat kousky, ale co je horší, tak při sebemenším poprašku sněhem je to totální kluziště. S každým rokem mám větší strach kdo se na tom zabije. Udělal jsem zábradlí,na zimu lepím pásky, na rovinu koberce a pod, takže letos jsem už rozhodnutý, jakmile se oteplí půjde všechno osekat, omlátit a obrousit a teď nastává otázka co s tím. Do dlažby se mi už nechce ( jedině 100% vyzkoušenou a sehnatelnou), a jak opravit ten beton, nebo co tam je nevím. Objevil jsem nějaký dekorativní beton, ale stejně jsem nezjistil, jestli by to venku vydrželo. Prosím tedy o radu, čím by to šlo vyspravit a sjednotit povrch, tak aby to k něčemu vypadalo a něco to vydrželo a hlavně se po tom dalo v zimě chodit. ( beton, lepidla, pryskyřice...tak do 5 mm tlouštky?)
Díky za každou radu, jestli s tím má někdo nějakou zkušenost.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
mám schody obložené dlažbou, tá nášlapná je skutočne protisklzová. keď na ňu položí ruku, tak je drs… nový
mp 09.03.2011 20:53
mp
Taky jsem hledal reseni podobne situace. Bracha si udelal toto: odstraněno a je velice spokojeny, bo… nový
kr 19.03.2012 09:53
kr
Dobrý den, stojím před obdobným problémem. Manželka našla na netu:www.kamenjinak.cz. I ta cena (300K… nový
Egon 19.03.2012 14:54
Egon
Zdravím, jak jste to nakonec vyřešil? máme podobný problém a asi se prostě vykašlem na dlažbu a jeno… nový
valady 14.03.2018 13:56
valady
Nakonec jsem si nechal u kameníků nařezat asi 2 cm silné obklady ze žuly a schody jsou s tím obložen… nový
míra22 14.03.2018 23:16
míra22
Osobne som tento problém vyriešil zaliatím izolovaného, v priereze hranatého odporového kábla s celk… nový
Nuda 14.03.2018 16:01
Nuda
Kamený koberec PIEDRA. Pryskyřice,výborně zpracovatelné,neklouzavé! nový
Sekim 14.03.2018 22:54
Sekim
jo a nebo topstone, destone, novastone, riverstone, faststone a dalších x výrobců který umějí zabali… poslední
romanz 16.03.2018 22:13
romanz

Taky jsem hledal reseni podobne situace. Bracha si udelal toto: odstraněno a je velice spokojeny, bohuzel zkusenost s tim je zatim jen pár mesicu, tak nevim, ale jdu do toho.

Žádný relevantní obsah postu. Jediným účelem bylo umístění odkazu pár dnů před slevovou akcí, čili reklama ==>> odstraněno.
Máte-li zájem o reklamu, obraťte se na tým poradna.net. (sHpy00n)

Zdravím, jak jste to nakonec vyřešil? máme podobný problém a asi se prostě vykašlem na dlažbu a jenom opravíme beton - uděláme betonové schody. mám nějakou opravnou maltu od Mapei v dílně a kdyžtak dokoupíme, zajímalo by mě jestli jste šel do dlažby a nebo do toho betonu a kolik jste ho potřeboval. díky

Nakonec jsem si nechal u kameníků nařezat asi 2 cm silné obklady ze žuly a schody jsou s tím obložené. Stupně z hrubé štípané a svislé části broušené. Je to tam šestý rok a nemá to chybu. Cena je trochu jinde než za beton, ale snad to přežije i vnuky :-)

Osobne som tento problém vyriešil zaliatím izolovaného, v priereze hranatého odporového kábla s celkovým odberom 5kW/230V pod prístupové chodníky od miestnej komunikácie a tiež pod príjazdovú cestu pre vozidlo k prístrešku pred garážami až po vstupnú bránu a vchodové dvere. Námraza, posypy, prípadne odhadzovanie snehu ma netrápi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru